Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

ewalm 00:21, 22 lut 2013

Gosiu, torebeczki piękne
barbara_kraj... 01:27, 22 lut 2013

kaisog1 napisał(a)
Szefowa chyba już śpi to niespodzianki nie spalę (mam nadzieję )
Gdy Dana pokazała u siebie jak Dziewczyny dzieliły ostatnio nasiona to pomyślalam sobie... mają takie ślicznie skrzynusie na torebki z nasionkami a pakuja do kopert. Poszperała, podziergałam i zrobiłam dla Danusi takie o to torebki Jutro je dostarczę

Gosia, nietuzinkowy zaopatrzeniowiec z ciebie! Sprzedawać takie cudeńka mogłabyś!
Urszulla 03:45, 22 lut 2013

kaisog1 napisał(a)
Szefowa chyba już śpi to niespodzianki nie spalę (mam nadzieję )
Gdy Dana pokazała u siebie jak Dziewczyny dzieliły ostatnio nasiona to pomyślalam sobie... mają takie ślicznie skrzynusie na torebki z nasionkami a pakuja do kopert. Poszperała, podziergałam i zrobiłam dla Danusi takie o to torebki Jutro je dostarczę

Chylę czoła. Masz zmysł i talent do kopert Bardzo mi się podobają i są eco. GRATULKI Gosiu. Danusia na pewno będzie zachwycona.
baraga1904 07:58, 22 lut 2013

...super koperty zrobiłaś Gosiu... masz ogromny talent...
...pozdrawiam w piątkowy poranek....
beta 08:48, 22 lut 2013

Gosia koperty na nasiona bombowe stylowe i oryginalne

ja też chylę czoła

i popieram pomysł dziewczyn-sprzedawać!
romka 09:00, 22 lut 2013

GOSIA JESTEŚ WIELKA!!!!
o ludzie jak uwielbiam takie rzeczy!
Edi00 09:35, 22 lut 2013

Gosiu, ja tez czekam na zdjęcia i życzę dobrej zabawy Koperty bardzo romantyczne...
Kindzia 09:46, 22 lut 2013

Ale się Danusia ucieszy Wydaje mi się, że bardzo sobie ceni takie prywatne inicjatywy
sonny 10:07, 22 lut 2013

Przeczytałam w końcu cały wątek Zostaję na dłużej.
Pszczelarnia 10:13, 22 lut 2013

EwaG napisał(a)

Mogę w zastępstwie?

Oczywiście jak jest dużo miejsca to można się zabawiać. Ale poza estetyką chyba bardziej ekonomiczne jest sadzenie w "kupie". Oszczędność pracy, oszczędność miejsca, ziemi i wody. Rośliny które się nie boją przesadzania (czyli chyba wszystkie poza dyniowtymi) można pikować do skrzynek w których jest ziemia. Drewnianych a nawet takich plastikowych z oczkami. Wykładasz grubo gazetami, nasypujesz ziemi i pikujesz, a potem jeszcze raz przesadasz.
A na koniec przesadzasz na miejsce stałe. To jest sprawdzony sposób (możesz o nim poczytać w portalu KB NaOgrodowej) np. na pomidory czy aksamitki. Inne jednoroczne też w ten sposób się robiło (nawet w ogrodnictwie profesjonalnym, doskonale pamiętam to z praktyk zawodowych - tysiące przepiskowanych roślin). To ejst sposób tani, estetyczny także (skrzynki pełne zieleni), nie zaśmiecający środowiska (jakoś ta biodegradowalność mnie nie przekonuje) i oszczędzający wodę. Ekopozytywy - przemawiam jak Maja na koniec programu.

Ewo, czyli wysiewać i pikować do skrzynek/tacek/palet?