Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

Sabina76 17:14, 10 gru 2014

Sabina76 19:23, 29 gru 2014

Na święta i ptaszki dostały stołówkę Wasnoręcznie przez męża zrobiona kopia domu z dachem dwuspadowym w wersji mini za wyjątkiem gonta - cała reszta wykonana z odpadów budowlanych.

W trakcie roboty

i jest

Gardenarium 22:01, 31 gru 2014

Witaj Sabinko, wpadłam na Twój wątek i zostałam, poczytałam od poczatku, prawie wszystkie strony. Ja zdcydowanie wolę piasek niż glinę, cieszę się, że wywaliłaś szmatę, ale mam dobrą radę, ściółkuj glebę czymkolwiek, chociaż wszystko wspaniale rośnie (dalie cudne), ale koniecznie popraw żyzność gleby i jej strukturę

Poczytaj tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie

i tutaj o sciółkowaniu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie

Rób kompost koniecznie i zasilaj rośliny. Bardzo mi było miło przechadzać się pośród roślinek.

Instagram Ogrodowiska
Karol99 18:00, 01 sty 2015

witaj fajnie tworzy się ogródek, piękne zdjęcia oszronionych roślin, będę zaglądać
Sabina76 21:42, 07 sty 2015

Gardenarium napisał(a)
Witaj Sabinko, wpadłam na Twój wątek i zostałam, poczytałam od poczatku, prawie wszystkie strony. Ja zdcydowanie wolę piasek niż glinę, cieszę się, że wywaliłaś szmatę, ale mam dobrą radę, ściółkuj glebę czymkolwiek, chociaż wszystko wspaniale rośnie (dalie cudne), ale koniecznie popraw żyzność gleby i jej strukturę

Poczytaj tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie

i tutaj o sciółkowaniu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie

Rób kompost koniecznie i zasilaj rośliny. Bardzo mi było miło przechadzać się pośród roślinek.

Witam serdecznie Panią, Danusiu. Dziękuję bardzo za sympatyczne i budujące słowa i porady, i za odwiedziny Na pewno skorzystam. Żyzność gleby na bank muszę poprawić. Na wiosnę biorę się ostro do pracy bo przez dokończenie budowy i przeprowadzkę przyznaję się, że opadły mnie siły ale poprawię się W ten mój kawałek zielonego wkładam całe serducho, więc może dlatego wszystko rośnie.
Co do ściółkowania, po zeszłej zimie miałam prawie wszystko rozwiane, za płotem u sąsiada. W tym roku wiosną zgrabiliśmy wszystko, żeby przy kładzeniu kostki, zrobić obrzeża i w dalszej części porządek na rabatach. Niestety nie daliśmy rady. Prace zostały odłożone na ten rok. Co się dało okopczykowałam i opatuliłam. Mam nadzieję,że ogród przetrwa zimę.
Pozdrawiam serdecznie
Sabina76 21:45, 07 sty 2015

Karol99 napisał(a)
witaj fajnie tworzy się ogródek, piękne zdjęcia oszronionych roślin, będę zaglądać

Witaj Karolu Dziękuję bardzo i zapraszam Zaraz idę do Ciebie
kosolka 19:35, 16 sty 2015

Przyszłam się przywitać po przerwie, Sabinko
Sabina76 20:05, 16 sty 2015

Witaj Olu! Byłam u Ciebie wczoraj Przez Ciebie Kobietko i dzięki Tobie zaczęłam myśleć nad listą zakupów i pracami na wiosnę
bartek_luberda 21:07, 16 sty 2015

Ten mały słodziak czekoladowy waży już dwadzieścia kilo a że pozwalamy mu latać po podwórku to wszystko poroznoszone a teraz się wziął za powojniki których mi bardzo szkoda O innych jego szkodach nie wspomnę bo nie chcę się denerwować Też macie labradorka ?
Ewa777 22:23, 16 sty 2015

Przyszłam podziękować za życzenia i zostawić pozdrowienia