Waldku czy możesz poinstruować jakie są zasady stosowania EMów w użyźnianiu gleby? Kupiłam 5 litrów preparatu i zastanawiam się czy teraz czy wiosną użyć? Jak często stosować? I jakie odstępy czasu pomiędzy dawkowaniem?
Nieskończenie wiele.. a to sie zawsze źle kończy
Zamawiam jedna pomarańczową różę... a już kocham co najmniej 5 ..... oj biedna jestem i nieszczęśliwa .. bo jak pokchać najbardziej tę jedyną
Olu ja wiem, że moje posty odnoszące się do zakładania ogrodu i pielęgnacji roślin są monotematyczne. Moim zamiarem nie jest jednak skłanianie kogokolwiek do stosowania moich metod. Każdy powinien być gospodarzem własnego ogrodu i postępować tak jak sam uważa to za słuszne. ,,Ogrodowisko" służy jednak również temu, aby dzielić się swoim doświadczeniem i informować wcześniej przed ewentualnymi zagrożeniami. Zagrożeniami w obliczu których już niedługo może stanąć przeważająca część osób które do tej pory pielęgnację swoich ogrodów opierały w głównej mierze na sztucznych nawozach i chemicznych opryskach. Od czerwca przyszłego roku zabraknie w sprzedaży środków które do tej pory uważane były za skuteczne w zwalczaniu chorób i szkodliwych owadów. Nie mając żadnego innego alternatywnego rozwiązania ogrody te mogą być w większym stopniu narażone na powolną destrukcję. Korzystanie z firm uprawnionych do posługiwania się profesjonalnymi środkami ochrony roślin może być dla większości z nas zbyt kosztowne lub wręcz niemożliwe. Piszę o tym w wielu wątkach tylko po to, aby stając przed murem 15.06.2015r nikt nikomu nie zarzucił na forum, że nie informował o tym wcześniej, iż dalsza droga jest zamknięta i niemożliwa do przejścia.