Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

Krakus 11:40, 21 kwi 2017

babka napisał(a)
Być może magnolia w sierpniu kiedy zawiązuje pąki dostałaa zbyt mało wody ? Czy dobrze pamiętam, że ona w kręgu na podwyżeniu rośnie? Może to właśnie jest przyczyna, może ma złą gospodarkę wodną ?

niby wode lałem w sierpniu ale nie pomyślałem że na podwyższeniu tak jak piszesz może być zaburzona gospodarka wodna...

swoją drogą nie okrywałem tez na zimę (tzn okryłem ale u mnie tak wieje że wywiało) i może się przemroziły...nie teraz to za rok...na razie zimno to jeszcze cierpliwie czekam..
babka 11:47, 21 kwi 2017

Czekaj
07_Rene 22:28, 23 kwi 2017

Krakus napisał(a)
wisienki kwitną juz na maksa a i listków mają sporo jedyne co u mnie wczesną wiosną więc mnie cieszy

Krakus, kiedy Ci tak tuje urosły? Ładne są

Z magnolią może być tak jak Babka piszę. Moja po 3 latach pierwszy raz będzie mieć kilka kwiatów, a też nie okrywam jej na zimę i wiele razy pąki wymarzły, zrobiły się czarne i suche.

A co na tym zaoranym będzie? Warzywa?
kasja83 10:46, 25 kwi 2017

Krakus napisał(a)
wisienki kwitną juz na maksa a i listków mają sporo jedyne co u mnie wczesną wiosną więc mnie cieszy

czereśnie kwitną na maksa...mam nadzieję że pogoda im nie zaszkodzi bo jakby chociaż 20% zaowocowało to brzuchy by były pełne

Dobrze, że tak oko cieszą
Można udawać, że jest cieplej
Krakus 20:26, 25 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

Krakus, kiedy Ci tak tuje urosły? Ładne są

Z magnolią może być tak jak Babka piszę. Moja po 3 latach pierwszy raz będzie mieć kilka kwiatów, a też nie okrywam jej na zimę i wiele razy pąki wymarzły, zrobiły się czarne i suche.

A co na tym zaoranym będzie? Warzywa?

starzeje się to i tuje sie starzeją na zaoranym głownie ziemniaki coby powierzchnie zapełnić bo czasu coraz mniej...jakieś tak warzywa będa ale nic wymagającego...co do magnolii to już się pogodziłem że jeden kwiat będzie..za rok sie może lepiej przyłożę do okrywania...w tym roku mi wywiało ...
Krakus 20:27, 25 kwi 2017

kasja83 napisał(a)

Dobrze, że tak oko cieszą
Można udawać, że jest cieplej

no na szczęście dzis już było cieplej sie popsuło jak z pracy wróciłem...na szczęście planów nie pokrzyżowało..
kasja83 07:28, 26 kwi 2017

Krakus napisał(a)

no na szczęście dzis już było cieplej sie popsuło jak z pracy wróciłem...na szczęście planów nie pokrzyżowało..

Moje niestety tak-miałam kosić;-/
Krakus 08:04, 26 kwi 2017

kasja83 napisał(a)

Moje niestety tak-miałam kosić;-/

też miałem kosić ale co innego wypadło...nawet koleżanka z O. która mnie odwiedziła stwierdziła"...no nie skoszone masz.."
Konieczki 21:51, 27 kwi 2017

No to ja tam bylam truskawy porwalam, nie wszytkie zdazylam posadzic ale mam nadzieje na sobote. Zadolowane siedza w ziemi.
Piotrku slicznie dziekuje, Alicja juz sie uprasza kiedy sie kolejny raz pobawi -moze teraz Wy do nas -droge znasz.
Ogrod -potezny, wszytko tak bardzo podroslo ze uprasza sie o nowe fotki w wiekszym kadrze. Pieknie laczysz roslinki , ta rabata z wisniami cudna (ja zdjec nie robilam bo deszcz padal a i tak wpadlam jak po ovien -zal mi dzieciakow, ale sie poprawie nastepnym razem
Krakus 22:16, 27 kwi 2017

no mi też miło było poznać na zywo avatar oddaje trochę Twoją osobowość chodź którko było więc tylko pierwsze wrażenia opisuję
Alicja z tego co mi dzieciaki opowiadały to fajnie się bawiła chyba w piłke grali w salonie jak będzie pogoda to mus powtórzyc spotkanie może w większym gronie...

i dziekuje z aprezenty jeszcze nie rozszadzone sie przyznam ale jak widziałaś garaz remontuje...