Chciałam się przywitać z Szefową
Oczywiście jestem oczarowana Ogrodem nie tylko bukszpanowym
Muszę przyznać, że na początku taka forma, czyli równiutko przycięte bukszpany, czy cisy, rośliny dobrane odpowiednio itp dla mojego ogrodu nie zbyt mi pasowała. No bo gdzie ja będę pilnować, żeby te kule były takie równe, czy dam radę tak skomponować te rośliny aby pasowały itd itd. Jednak oglądając galerie ogrodów, zauważyłam, że to właśnie takie ogrody podobają mi się najbardziej, to takim ogrodom przyglądam się najdłużej, tym takim jak ja to mówię "wymuskanym"
Stwierdziłam, nie ma się co oszukiwać ... i w planach mam już ze cztery miejsca w swoim ogrodzie gdzie będzie po kilka małych i większych kulek bukszpanowych, sprzęt do rancików zakupiony i co kilka tygodni są poprawiane, trawa jeszcze nigdy nie była taka piękna (choć daaaaaaaaleko jej do idealnej) i wiele wiele innych ...
Reasumując ... bo się rozpisałam, to u Ciebie Danusiu zobaczyłam jak ogród może być piękny, jakie bukszpany są jednak fajne. Przeglądam portal od wiosny, nie macie pojęcia jak mój ogród się zmienił na lepsze.
Dzięki Ci za to, że tutaj pokazujesz swój ogród
Witam serdecznie