Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Manalena 11:20, 18 kwi 2017

Witaj Danusiu poświątecznie!!!!
Bardzo się cieszę,że jesteś -bez Ciebie smutno !!!!

Tylko jedno mi się ciśnie na usta:

"Wielkieś mi uczyniła pustki w ogrodzie moim,
Moja droga Danusiu,tym zniknieniem swoim!
Pełno nas, a jakoby nikogo nie było:
Jedną maluczką duszą tak wiele ubyło.
Tyś za wszytki mówiła, za wszytki spiewała....

Teraz wszytko umilkło, szczere pustki w domu,
Nie masz zabawki, nie masz rozśmiać się nikomu.
Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje,
A serce swej pociechy darmo upatruje"

Ściskam Cię bardzo mocno i nie zostawiaj nas już!!!!

boguslaw_r_ 11:25, 18 kwi 2017

Martwiłem się na pw. nie chciałem bo jak chora to niewskazane, ale już jest ok. pozdrawiam.
Konieczki 11:26, 18 kwi 2017

Wiesz jak Cię nie ma to I tak my jestesmy z Tobą
Tusiala 11:37, 18 kwi 2017

Bardzo rzadko piszę ale zawsze zaglądam w oczekiwaniu na nowe teksty i zdjęcia. Pozdrawiam Cię serdecznie życząc przede wszystkim dużo zdrówka
BasiaLT 11:54, 18 kwi 2017

Danusiu życzę zdrówka bo to najważniejsze. Artykuł o warzywniku super, jak zwykle pełen inspiracji. Pozdrawiam serdecznie
07_Rene 12:13, 18 kwi 2017

Gardenarium napisał(a)

Ogrodowisko jest potrzebne i wniosło ogromny wkład w rozwój ogrodnictwa w Polsce z czego jestem bardzo dumna. To miejsce inspirujące, nawiązują się przyjaźnie, Ogrodowisko rodzi pasję ogrodową.

Oj, tak. Zgadzam się z tym w 100%. Ogród jet ważny, ale cała otoczka... rozmowy ogrodowe... dzielenie się doświadczeniem... spotkanie podobnie zakręconych.... jest chyba ważniejsze. Będąc TU w końcu nie czuję się jak dziwak
Pozdrawiam Danusiu
Mala_Mi 12:54, 18 kwi 2017

Gardenarium napisał(a)
Nie opuszczam jednak moich Przyjaciół.

Ogrodowisko jest potrzebne i wniosło ogromny wkład w rozwój ogrodnictwa w Polsce z czego jestem bardzo dumna. To miejsce inspirujące, nawiązują się przyjaźnie, Ogrodowisko rodzi pasję ogrodową. W miarę możliwości będę starać się go nie zaniedbać, jednak liczę na Waszą pomoc, w tym co robiłam ostatnio - w wątkach tematycznych. Są bez odpowiedzi w większości.

Wiarę i zapał może coś odebrać, ale to, co istnieje już - nie odbierze nikt. To musi trwać. Jaka będzie to droga? Tego nie wiem, ale zależy to od nas wszystkich.

Pozdrawiam Was poświątecznie. Święta upłynęły spokojnie, zdążyłam Mamę odwieźć przed załamaniem pogody.

U nas wielka śnieżyca od rana, co mnie szczególnie martwi. Bo mam pomidory w namiocie, mam też już warzywa w postaci rukoli i roślin na sałatki do zbioru. Czy przetrwały mróz? Nie wiem jeszcze.

Spróbuj nas opuścić.... możesz mało pisać, ale musisz być... i dać czasami jakiś obrazek dla podniesienia porzeczki byśmy nie spoczęli na laurach

Obiecuje poprawić się na watkach tematycznych, ale na razie nie ogarniam nawet swojego wątku..czas nie guma i wiesz coś na ten temat..

Sałata się nie martw, nawet pod śniegiem przeżyje .. mi przezimowały salaty w szklarni, bez podlewania i ogrzewania .. rosną, a ja je bezczelnie jem.. Aż mam wyrzuty sumienia że takie bohaterki kończą w moim brzuchu..

Piękny awatarek ale i tak wole te z Tobą

Edit.... ogrody pięknieją dzięki forum, nas tu ujawnionych jest garstka, a tych co czerpią wiedzę z forum jest podejrzewam dużo, dużo więcej.. i o to chodzi by było wkoło piękniej. Nie tylko na naszym podwórku.
Kasik 13:28, 18 kwi 2017

Zagruchotało na Ogrodowisku.

To kamienienie spadające z serc wielu

Milka 13:45, 18 kwi 2017

I mnie kamień z serca spadł...uff
Bez ciebie, nie mielibyśmy wielu, wielu rzeczy, ogrodowych i innych
Też obiecuję poprawę, będę dzielić się swoim doświadczeniem w wątkach tematycznych, oprócz projektowania, bo tego nie umiem.
Jak psina?
I oby paskuda wiosna szkód nie zrobiła, buziaki
Milka 13:47, 18 kwi 2017

Gardenarium napisał(a)

Finezja i subtelność uwielbiam u Ciebie te obrazki