Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Mala_Mi 20:49, 13 sty 2015

Widzę, że żyjesz... dokor pomógł.. ...

imponderabilia - pierwsza rzecz to poleciałam czytać co to za dziwo... i widzę, że nie tylko ja.. od razu mi lepiej, że nie jedyna.

Różyczce i ja się nie oparłam...ale tylko ciut, ciut... chyba też trzeba doktora
Anabell 00:30, 14 sty 2015

Ach! te róże już czuję jak rozlega się zapach.
Uwielbiam kremowe, różowe, porcelanowe.

Danusiu - byłam wczoraj z zorganizowaną grupą na iluminacji światłem w W-wie, w łazienkach stoją oświetlone postacie w kapeluszach i pomyślałam o Twojej ogrodniczce, powinnaś założyć na nią światełka.

a Wilanów trzeci rok oświetlony, co rok więcej. w tym roku prezentują co 20 minut seanse świetlne w rytm muzyki.
Zrobiłam kilka zdjęć ale jeszcze w aparacie, to nie da się opisać.

Łuki, stożki kule, kwiaty, strzyżone bukszpany wszystko zestawione z konstrukcji i oświetlone.
Martynek 09:25, 14 sty 2015

Danusiu kochana ,doradź proszę jaki berberys mogę posadzić przed 8 tujami" Yellow Ribbon". Z góry serdecznie dziękuję.
agata19762 09:48, 14 sty 2015

Danusiu mam problem czy możesz pomóc ...w wolnej chwili plissssssss

https://www.ogrodowisko.pl/watek/440-brazowienie-iglakow?page=45#post_2
Gardenarium 10:38, 15 sty 2015

Aniu M.Mi - żyję a nawet działam w ogrodzie, zamiatam po wichurze, posypało tujami na całego, usłane na brązowo. Zagrabiłam trawnik haha Ulica nie zrobiona bo mokroooo Maziaja.

Anabell - dobry pomysł, ale z ogrodniczką latam obecnie, bo nie mam na nią miejsca, na zdjęciach wygląda dobrze, ale jak patrzę to nie. Przymiarkę z oświetleniem zrobię na bank

Martnek - teraz jest bardzo dużo nowych berberysów, świetnych, myślę, że trzeba w fazie liści popatrzeć i wybierać na pewno te bordowe lub ciemnoróżowe bo skoro z żółtymi tujami to tylko bordo. Admiration, Coronita, Golden Ring. Albo kolumnowy Red Pillar.

Agata. byłam napisałam, ale nie panikuj, teraz i tam niczym nie pryskasz, chyba że Promanalem na przedwiośniu, ale w temp. powyżej 12 stopni. Najpierw trzeba zidentyfikować gada a musisz w tym pomóc

Z budowlanych wieści : dom za moim płotem wyrasta ponad świerki już budowlańcy wiszą mi nad ogrodem Od wiosny intensywne nawożenie świerków.

Mało zaglądam do siebie, bo nadrabiam prywatne życie i pracę Nawet zaczęliśmy chodzić na długie spacery

Instagram Ogrodowiska
boguslaw_r_ 14:26, 15 sty 2015

Z tymi spacerami to dobry pomysł,
Iwk4 19:51, 16 sty 2015

Gardenarium napisał(a)

Z budowlanych wieści : dom za moim płotem wyrasta ponad świerki już budowlańcy wiszą mi nad ogrodem Od wiosny intensywne nawożenie świerków.

No to teraz budowlańcy zwolnią tempa. Jak zaczną spoglądać na Twój ogród, to wiosna, lato, jesień ich tak zastanie. Zobaczysz Danusiu
I będą mieli co wspominać
I fotki żonom będą robić
Mój M, jak jedzie na montaż schodów, to zawsze robi fotki ogródkom I pokazuje Wiele nowoczesnych domów i ogrodów ma swoich ogrodników. I pomysłów, ale ja i tak wolę nasze Ogrodowiskowe.

Danusiu, chciałabym u siebie zrobić rabatę ognistą, zainspirowałam się twoim artykułem.
Zaczęło się od tego, ze mam kilka bylin w tych barwach, których nie chcę pozbywać się z ogrodu. Pomyślałam, że zrobię jedną taką rabatę, na wprost bramy, pod płotem. Ale też myślę, czy nie dać tam kilku kolorów zimozielonych, np. tuja wschodnia Aurea Nana (3 sztuki). Nie chcę chaotycznych nasadzeń, mimo bylin chciałabym miejsce lekko uporządkowane, czy to jest możliwe? Dziewczyny podsunęły mi kilka roślin, m.in. trytomę, która mi się podoba, mam też rudbekię, nachyłki, kanny o czerwonych i o zielonych liściach. Na plecach jest 8 szmaragdów. Myślę też o trawach. Czy to jest możliwe?
Widziałam projekt i realizację twojego amfiteatru. Tam wkomponowałaś bukszpany
Może masz jakieś sugestie?

Pozdrawiam i miłych spacerków z promyczkami słońca życzę
Gardenarium 19:57, 16 sty 2015

Ta tuja żółta generalnie mi nie pasuje do idei ogrodu w ognistych barwach, która powinna mieć "egzotyczny posmak", a więc bardziej perukowca przycinanego co roku (duże liście) - berberysy purpurowe i trawy bym tam widziała.
Smaragd raczej cięty z tyłu w równą bryłę

Bukszpany nie do tego..
a z wieści budowlanych:
Budowlańcy raczej interesują się bardziej samochodem niż kwiatkami, podsłuchałam niechcący, bo byłam za domem. Nie wiedzą, że robię im fotki hehe

Instagram Ogrodowiska
Iwk4 20:41, 16 sty 2015

Danusiu, dziękuję za wskazówki. Skopiowałam do siebie, aby nie zgubić.

U ciebie przy robieniu fotek Cię nie widzieli, u mnie dzieci sąsiadów podpatrują, jak robię
Madzenka 09:42, 17 sty 2015

Gratuluję premiery na Fb u Carolyn Mullet

Miec prezentację na profilu, który ma 1 mln użtkownikow to sukces olbrzymi sukces!