Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 12:30, 02 lut 2015

deszczowymaj napisał(a)

Chciałabym ją posadzić w miejscu gdzie praktycznie przez cały dzień jest słońce,nie wiem czy da radę ? A jeżeli chodzi o glebę...nie potrafię określić jaki to dokładnie rodzaj ale jak na moje oko bardzo dobra bo..wszystko rośnie jak na drożdżach,tuż za płotem jest duuży staw,więc wilgotność spora.Ziemia jest chyba trochę gliniasta,bo można ulepić z niej kulkę ;D
To by było na tyle jeżeli chodzi o moją znajomość rodzaju gleb

Nie musisz znać rodzaju gleb, wystarczy, że sadząc hortensję nasypiesz jej w dołek wór próchnicy lekko kwaśnej i wtedy zapewnisz jej podłoże a potem będziesz lała wodę, aby miała wilgotno. Susza jej nie sprzyja. Będzie rosła jak na drożdżach. Nawet w słońcu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:30, 02 lut 2015

Loosiuu napisał(a)
Danusiu, zdjęcie w tle w odnośniku na głównej do strony "Co robimy w ogrodzie w lutym" jest z Ogrodu z przebudowanym stawem? Kojarzę te nasadzenia i pamiętam, że coś pisałaś o przebudowie i grabach, które tam posadziłaś. Świetnie wygląda nawet teraz zimą

Tak, to ten ogród, byłam tam kilka dni temu na zdjęciach. W art. dodałam te z trawnika.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 13:54, 02 lut 2015

Gardenarium napisał(a)

Ja pamiętam, zawsze o to dbałam

Nie ma świąt, no to zdejmuję, padnie - wyrzucam, nie trzymam drapaka, nie lubię jak ktoś mówi:

"to jeszcze zostawmy, przecież żyje". No żyje, ale jak szpeci ogród. to jest najważniejsze, rosliny mają zdobić, nie szpecić

Do mnie to dociera... nawet już nie patrzę na eMa tylko sama wyciepuję co brzydkie Bo to obrońca wszystkiego... dobrze, że mam Ciebie jako autorytet w tej dziedzinie.. zawsze mu tłumaczę bo też tak uważasz Na szczęście z Twoimi argumentami nie dyskutuje...
Luty krótki i wiosna
Katkak 14:06, 02 lut 2015

Danusiu kochana wiem, że dopiero co zawracałam Ci głowę z serbami, ale doradź mi proszę jeszcze w jednej kwestii. Wszystko opisałam u mnie na stronie 601. Wiem, że męczę Cię z tymi serbami, ale zastanawiam się co robić. Co rusz mam inny pomysł (pewnie nie koniecznie dobry), dlatego chcę zdać się na Ciebie, żeby zrobić tak by miało to ręce i nogi. Jeśli uznasz, że serby się tam nie będą nadawały, to będę wdzięczna za jakąś inną podpowiedź. Obiecuję, że w najbliższym czasie nie będę Ci zawracać już głowy . Z góry dziękuję i pozdrawiam. Chodzi mi o to miejsce pod orzechem, z którego został praktycznie tylko pień, więc już nie będzie zacieniał. Doprecyzowałam, ponieważ wkleiłam tak więcej zdjęć.
Gardenarium 18:31, 02 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)

Do mnie to dociera... nawet już nie patrzę na eMa tylko sama wyciepuję co brzydkie Bo to obrońca wszystkiego... dobrze, że mam Ciebie jako autorytet w tej dziedzinie.. zawsze mu tłumaczę bo też tak uważasz Na szczęście z Twoimi argumentami nie dyskutuje...
Luty krótki i wiosna

Jak miło Aniu to słyszeć Ale mam chody

W zeszłym roku odtrąbienie wiosny było w pierwsze dni marca, mycie mebli No i ciemierniki

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:37, 02 lut 2015

Kasiu, byłam radziłam Chociaż wolałabym być na Ogrodowisku , muszę działać gdzie indziej czyli w pracy.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 19:20, 02 lut 2015

Gardenarium napisał(a)
Kasiu, byłam radziłam Chociaż wolałabym być na Ogrodowisku , muszę działać gdzie indziej czyli w pracy.

Danusiu jesteś niezawodna jak zwykle . Dziękuję
Madzenka 20:31, 02 lut 2015

Danusiu melduje, że u mnie sniegu nie ma i wcale mnie to nie martwi! W najblizszy weekend planuje cięcie grabow. A Ty kiedy planujesz ciecie buków?
kosolka 20:36, 02 lut 2015

Danusiu, ja trochę z innej beczki. Czy drzewka owocowe bieli się niezależnie od tego czy były mrozy? Powinnam to zrobić teraz?
Gardenarium 20:46, 02 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Danusiu melduje, że u mnie sniegu nie ma i wcale mnie to nie martwi! W najblizszy weekend planuje cięcie grabow. A Ty kiedy planujesz ciecie buków?

Niemożliwe, mróz dzisiaj był? Zapowiadali minus 3.
Buki będę ciąć jak mycie mebli będzie i śniegu nie będzie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies