Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 11:42, 26 gru 2015

Sprawy rodzinne mnie zaprzątnęły

waldek727 napisał(a)
Elisko.
Trafiłaś w samo sedno wartości jaką powinien posiadać nasz ogród.
Ogrodów nie zakłada się po to żeby tylko coś w nich mieć, lecz po to, aby w nich autentycznie być.
Być jednym z elementów wtopionych w naturę i żyjących z naturą.

Dokładnie to samo uważam, jest mi bliskie to co myśli Waldek i pewnie wiele osób jakie znam i nie znam, ogród jest ukojeniem dla mojej duszy, pomaga w trudnych chwilach, bo można usiąść, wyciszyć się, przemyśleć. Myśli o ogrodzie napędzają mnie do życia i działania

Bez ogrodu moje życie byłoby puste i bez sensu. Przyznam, że coraz bardziej się nakręcam ogrodami.

Instagram Ogrodowiska
Flower1 12:04, 26 gru 2015

Wesołych ,Spokojnych Świąt Danusiu! Spełnienia marzeń w nadchodzacym wielkimi krokami 2016!

Mala_Mi 12:32, 27 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Nie wiem jak Wy, ale ja myślę sobie, styczeń zleci szybko, a w lutym to już czasem się kwiatki stawia w ogrodzie Więc jestem dobrej myśli o rychłym nadejściu wiosny.

A może zimy wcale nie będzie? - czego szczególnie sobie życzę, bo wiem że są sympatycy zimy też. Nie będę odbierać tej przyjemności. Jak dla mnie zima może nie istnieć.

Amen.. dla mnie też..... nawet z nart zrezygnuję dla ciepełka Ale jedna zima jest potrzebna, by utłukła te robale i choroby. To mówi głos rozsądku.

Ale dzień się będzie wydłużał..i to mnie trzyma przy życiu..

Wesołego po świętach... regulaminowo nie pisałam życzeń nigdzie A na wątek specjalny zaturlałam się dopiero dzisiaj..

Oj brakuje mi czerwieni na choince.. śliczna i elegancka.. ale taka ..zimna... mało przystępna... ale czytam, że też naszły Cię takie refleksje
Gardenarium 17:16, 27 gru 2015

Tak Aniu, myślę cały czas. Czerwień jest świąteczna i powinna być od święta. A biel zimna i nieprzystępna. Racja.
Moja choinka zniknie 2 stycznia i będę myśleć o wiośnie.

Instagram Ogrodowiska
ewsyg 17:27, 27 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Sprawy rodzinne mnie zaprzątnęły

Dokładnie to samo uważam, jest mi bliskie to co myśli Waldek i pewnie wiele osób jakie znam i nie znam, ogród jest ukojeniem dla mojej duszy, pomaga w trudnych chwilach, bo można usiąść, wyciszyć się, przemyśleć. Myśli o ogrodzie napędzają mnie do życia i działania

Bez ogrodu moje życie byłoby puste i bez sensu. Przyznam, że coraz bardziej się nakręcam ogrodami.

Podpisuje się pod tym obiema rączkami

Ja jeszcze miałam to szczęście, że wychowałam się na przecudnej Jurze i w domu z ogrodem. To są niezapomniane chwile, które dzięki tworzeniu ogrodu trwają cały czas.

Pozdrawiam Danusiu, kochana jesteś
akita 22:36, 27 gru 2015

Danusiu, ja tu nowa dopiero. Obejrzałam Twój ogród. Jest śliczny i taki zadbany w najmniejszym szczególe! Bardzo spodobały mi się te prostokątne sadzawki z wodnymi gejzerami. Śliczny zakątek. Jestem zauroczona!
Życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku i jeszcze więcej sukcesów!!!
zabaewa 23:16, 27 gru 2015

Moda modą Danusiu a czerwony kolor zimą w domu musi być. Chociaż tą czerwienią trzeba się naenergetyzować, bo inaczej depreska nas zje z butami. Osobiście lubię oglądać ładne bi#łe lub złote choinki i inne świąteczne ozdoby ale w domciu wszystkie dodatki mam krwistoczerwone ( na codzień)
Anabell 00:41, 28 gru 2015

Danusiu! choinkę w bieli i srebrze masz piękną! też mnie kręci w takim kolorze ubrać. Gorzej z doborem bombek,
po kilku sklepach trzeba polatać, a czasu brakuje przed świętami.
Czerwień w święta lubię.
W łazience świątecznie wieszam czerwone ręczniki, czerwone chodniczki i inne d-perele w czerwieni. Pozdrawiam poświątecznie.
Gardenarium 09:06, 28 gru 2015

Pozdrawiam ostatniego dnia na plusie. Myślę, że chyba ciemierniki czas schować. Szkoda mi bardzo, tak pięknie zdobią.

Czas okrywać róże, kopczykować jeśli macie. Ja tylko obsypię cztery szt, co sadzone w listopadzie były. Reszta od lat nie kopczykowana i żyje.

Wszystko co oczekiwało (jesienne zakupy) mam podołowane w gruncie.

Kopczykujcie róże

Instagram Ogrodowiska
aga_podlasie 09:51, 28 gru 2015

Melduję, że zgodnie z poleceniem Szefowej róże zakopcowałam

A co Danusiu z ciemiernikami? Mam jeden kupiony niedawno, teraz schować a kiedy wkopać do ogrodu?