Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na Batuty

Ogród na Batuty

mstrzes 10:48, 24 kwi 2015

Domek taki kupiliśy

http://www.naj-sklep.pl/dom-ogrod/namioty-i-domki-ogrodowe/domki-ogrodowe/g21-domek-ogrodowy-gah-529-277-x-191-cm-szary-63900531-16054
IzaK 10:48, 24 kwi 2015

mstrzes napisał(a)
Chwalę, dokarmiam i piękne kanapeczki robię
Zaskoczył mnie bardzo, bo generalnie 10 godz. dziennie w garniturze śmiga, a potem jeszcze się za ogród bierze

Kochana to chwalić, chwalić i jeszcze raz chwalić
SUper mieć takiego pomocnika... wiem co mówię

A tempo prac u Ciebie zawrotne
mstrzes 12:12, 24 kwi 2015

IzaK napisał(a)

Kochana to chwalić, chwalić i jeszcze raz chwalić
SUper mieć takiego pomocnika... wiem co mówię

A tempo prac u Ciebie zawrotne

Jejku to muszę się zreflektować, bo dla mnie wszystko za wolno
ewalm 22:09, 24 kwi 2015

Kurcze, stroma ta Twoja skarpa. Cokolwiek będzie tam rosło będzie miało bardzo sucho. W Olsztynie jest taka skarpa obsadzona w całości rozchodnikiem.

Rozchodnik biały 'Murale' jest wbrew nazwie czerwonawy. Ale rozchodniki troche nijak się mają do obwódki z bukszpanu.
Fajny domek kupiliscie
ewalm 22:23, 24 kwi 2015

Domek mógł jeszcze stanąć przy placyku z basenem, ale skoro placyk już się robi, to nie co gdybać. Dojście do domku można zrobić z krawężników albo płyt ale niekoniecznie w kamieniach. Można obsadzić macierzanką. A najlepsze miejsce na róże wydaje mi się, że byłoby na rabacie na przeciwko huśtawki - słonecznej i do oglądania z huśtawki, a mniej widocznej zimą z domu. W ogóle można by czymś otoczyć ten placyk z basenem od strony dalszej części ogrodu.
mstrzes 09:09, 27 kwi 2015

ewalm napisał(a)
Domek mógł jeszcze stanąć przy placyku z basenem, ale skoro placyk już się robi, to nie co gdybać. Dojście do domku można zrobić z krawężników albo płyt ale niekoniecznie w kamieniach. Można obsadzić macierzanką. A najlepsze miejsce na róże wydaje mi się, że byłoby na rabacie na przeciwko huśtawki - słonecznej i do oglądania z huśtawki, a mniej widocznej zimą z domu. W ogóle można by czymś otoczyć ten placyk z basenem od strony dalszej części ogrodu.

Hej ewalm,
dzięki za wszytskie wskazówki i pomoc
Wszytskie obwódki będą z granitu. Podłoga pod domek będzie ze zwyczajnych płyt chodnikowych, tylko obwódki "na bogato". Wejscie do domku będzie z płyt grnitowych 60x40 luźno ułożonych i zatopionych w żwirku.
Właśnie sobie przypomniałam, że o macierzance pisała mi już Małgosia i kompletnie i tym zapomniałam. Ciekawe jak ta macierzanka trzymałaby się na mojej stromej skarpie?? U niej jest pieknie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=275
mstrzes 09:11, 27 kwi 2015

W niedzielę poprawiałam sobie humor
mstrzes 10:20, 27 kwi 2015

Jeszcze Danusia o macierzance wstawiła takie piękne fotki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2017-ogrodowisko-w-anglii-lipiec-2012-ogrody-wschodniej-anglii?page=14
mstrzes 09:09, 28 kwi 2015

MAD 11:22, 28 kwi 2015

mstrzes napisał(a)
W niedzielę poprawiałam sobie humor

To chyba najlepszy sposób na poprawę nastroju...
Cudne zakupy i fajnie obsadzone donice. Śliczne kule bukszpanowe dorwałaś!