Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

anabuko1 11:09, 26 cze 2018

Funkie fajnie też wyglądają jak kwitną.
I mnie różne w różnym czasie kwitną.
Napastnice ślicznie wyglądają. U mnie jeszcze ciemno różowa w cieniu kwitnie.
Ewa777 15:39, 26 cze 2018

Annak napisał(a)
Piękne te naparstnice

Naparstnice kończą już kwitnienie. Same się wysiewają gdzie chcą. W tym roku szybko pościnałam przekwitłe. Nie wiem, czy zdążyły się wysiać.
Ewa777 15:41, 26 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Funkie fajnie też wyglądają jak kwitną.
I mnie różne w różnym czasie kwitną.
Napastnice ślicznie wyglądają. U mnie jeszcze ciemno różowa w cieniu kwitnie.

W kilku miejscach mam rządek tych samych odmian funkii. Ładnie to wygląda jak w jednym czasie kwitną.
Mirella 20:51, 26 cze 2018

Róże masz prześliczne, Leonardo różowy super, ja mam Red Leonardo ,odbicie w lustrze cudeńko, pozdrawiam
malgorzata_s... 10:32, 27 cze 2018

Machamy
mirkaka 14:49, 27 cze 2018

Ewa777 napisał(a)

To sa niezawodne róże

Jak sobie radzicie z wężem ogrodowym?
Trzeba go używać codziennie. Nie podoba mi się taki rozłożony w ogrodzie. Mieliśmy kiedyś taki wózek, gdzie zwijało się węża korbką, ale to nie zdało egzaminu. Wąż się skręcał, korbka się zacinała.
Zaczynam myśleć o innych rozwiązaniach. Co macie? Czy ktoś ma bęben automatyczny Karchera lub Gardeny?

Też mam wózek ale nigdy go nie zwijam bo trudno się to robi, więc wywaliłam wózek.
Wąż i tak jest ciągle rozwinięty, do zdjęć staram się go usunąć albo nie ujmować w kadr
Nawet nie słyszałam o automatycznym zwijaniu?
Jak trucizna nie pomoże to wyjdzie że ja miałam racje i masz krety tak jak ja
Ja już trzy złapałam, ale jeszcze jest jeden lub dwa i nie chce się złapać, jakiś szkolony
Funkie już kwitną pięknie
15:36, 27 cze 2018
wąż to zmora w ogrodzie ...

ja mam dwa bo duza działka i jeden kran

jeden u mnie lezy na rabacie bardziej na kostce ...docelowo T ma wkopać weza w ziemie i zamontować taka puszke z gardenii do której juz na krótszym wezu podłaczy sie zraszac ....bo nawodnienia chyba nie bedziemy robić ...tylko w warzywniku bedzie

teraz waz lezy rozwiniety nikomu sie nie chce zwijac i jak trzeba kosic to jest kłopot bo trzeba go podnosic zeby kosiarka nie najechać ale do niego podłaczny jest taki waz na bebnie ...akurat kupiliśmy chyba całkiem dobry bo zwijamy go praktycznie po kazdym uzyciu ....bo to kwestia weza nie bebna ...waz musi byc miekki ...mam dwa rózne to wiem ...tego twardszego nikt by nie nawijał na beben codziennie

docelowo weze u nas maja zniknac ...ma byc tylk króciutki ze zaszaczem i koniec na tym.

Muszelka 16:23, 27 cze 2018

Ewuś, znam Twój ból ze zwijaniem węża... I chyba musiałam stękać i kwękać przy zwijaniu na bęben, gdyż pewnego dnia... Tadaaaam! Spotkała mnie niespodzianka! Kurier przyniósł paczkę, a w niej automatyczny bęben - zwijacz na wąż

Jestem z niego bardzo zadowolona. Super się zwija - wystarczy leciutko pociągnąć go w swoją stronę, naprawdę leciutko. Polecam! Mój wąż ma 30 m.

Przed chwilą zrobiłam zdjęcie - wklejam. Gdy zobaczysz - skasuję.

Muszelka 16:25, 27 cze 2018

W każdej chwili można bęben zdjąć. My zdejmujemy go i chowamy dopiero na zimę.
gierczusia 18:50, 29 cze 2018

Właśnie się szykuję na taka malusia naparstnicę ale ...jeszcze trochę bo póki co nie mam gdzie sadzić
udanych wakacji życzę , tym bardziej ,że były baaardzo dlugie ściskam mocno
Ps..pięknie Ci w tym kapeluszu