Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:05, 27 cze 2020

Anda napisał(a)
Ewuś, deszczu Ci życzę. U mnie co parę dni ulewa. Mniej niż u innych, ale więcej niż u Ciebie.

Szkoda, ze to tak nierówno podzielone. U nas sucho, w centrum i na południu ulewy. U mnie cały dzień skwar, duszno, ciężko pracować.

Ewa777 17:09, 27 cze 2020

malgorzata_s... 17:33, 27 cze 2020

U Ciebie sucho a u mnie chlupie pod nogami.
W Lronardzie na pniu i Ciebie się zakochałam
Mam i ja
TAR 19:36, 27 cze 2020

Ewa, zapomnij. Raczej dzis nie popada, najwczesniej jutro po 21. A jutro ma byc cieplej jak dzisiaj. Planuje raniutko ok. 7 wstac troche ponasadzac i odpuscic. Jest za gorąco.
Ewa777 19:56, 27 cze 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U Ciebie sucho a u mnie chlupie pod nogami.
W Lronardzie na pniu i Ciebie się zakochałam
Mam i ja

Gosiu, super
U mnie jest niezawodna. Nie choruje, zawsze pięknie kwitnie. Jedynie co jej dokucza, to opuchlaki, które podjadają jej listki. To dlatego, że rośnie za blisko tuj.

Gosia, prześlij deszczówki wiaderko. Potrzebuję do gnojówki Strasznie jest sucho. Dziś dzieliłam Ice Dance - ziemia sucha jak na pustyni. Wczoraj nie podlewałam, bo liczyłam na dzisiejszy deszcz.
Ewa777 20:00, 27 cze 2020

TAR napisał(a)
Ewa, zapomnij. Raczej dzis nie popada, najwczesniej jutro po 21. A jutro ma byc cieplej jak dzisiaj. Planuje raniutko ok. 7 wstac troche ponasadzac i odpuscic. Jest za gorąco.

No nie! Wczoraj zapowiadali 8mm na dziś i deszczu nie było. Na jutro w prognozie jest tylko 2,9mm. To już nie wierzę, że będzie padać. Podlewam ogród. Przy tym upale rośliny bardzo potrzebują wody, zwłaszcza moje pijusy.

Dziś pracowaliśmy w ogrodzie, bo trzeba wykorzystać wolny dzień, ale ciężko było.
Dorii 21:06, 27 cze 2020

U mnie pada mam nadzieję je zdrowo popada bo nie zdążyłam warzywnika podlać.
Ewa777 21:26, 27 cze 2020

Dorii napisał(a)
U mnie pada mam nadzieję je zdrowo popada bo nie zdążyłam warzywnika podlać.

U mnie trochę kropi Cieszę się nawet z tego
kasia1 07:18, 28 cze 2020

Ewa, po takich spotkaniach jest niedosyt, bo jak się spotka kogoś ogrodniczo zakręconego, to w końcu można sobie pogadać nie męcząc drugiej strony

U mnie nic nie padało. Wieczorem podlałam roślinki od Ciebie, potem pompa od zbiornika się popsuła, dzisiaj eM będzie walczyć, żeby podlać przed urlopem. Zaraz lecę podłączyć się do wodociągu i podleję jeszcze, bo już nie wierzę w deszcz dzisiaj.
Ewa777 08:51, 28 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Ewa, po takich spotkaniach jest niedosyt, bo jak się spotka kogoś ogrodniczo zakręconego, to w końcu można sobie pogadać nie męcząc drugiej strony

U mnie nic nie padało. Wieczorem podlałam roślinki od Ciebie, potem pompa od zbiornika się popsuła, dzisiaj eM będzie walczyć, żeby podlać przed urlopem. Zaraz lecę podłączyć się do wodociągu i podleję jeszcze, bo już nie wierzę w deszcz dzisiaj.

Kasiu, po pandemii zrobimy spotkanie w większym gronie Wtedy to dopiero się nagadamy

U mnie wieczorem trochę pokropiło. Wystawiłam pojemniki, żeby nałapać deszczówki, ale to było całe nic

W dzień nie wiem, czy wierzyć prognozom i liczyć na deszcz, ale o 2.00 w nocy ma być 13.5mm, to już jakiś konkret. I poniedziałek ma być deszczowy