Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Dorii 14:06, 26 cze 2020

Ewa777 napisał(a)

Ja robiłam z wrotycza i też dało się przeżyć
Może popryskam w takim razie też jabłonkę , bo łapie jakieś plamy późnym latem. Jakiej proporcji używasz?

Szczerze mówiąc to na oko
1:5 podają a z tej pracującej 1:50

Chyba są różne szkoły bo zależy gdzie wejdę poczytać. Teraz czytam że pracująca na szkodniki a na rdzę dojrzała.

Ogólnie działa wzmacniająco. Głównie do podlewania pomidorów stosuję.
Ewa777 14:12, 26 cze 2020

Dorii napisał(a)

Szczerze mówiąc to na oko
1:5 podają a z tej pracującej 1:50

Chyba są różne szkoły bo zależy gdzie wejdę poczytać. Teraz czytam że pracująca na szkodniki a na rdzę dojrzała.

Ogólnie działa wzmacniająco. Głównie do podlewania pomidorów stosuję.

Dzięki za te informacje
anabuko1 20:54, 26 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Obejrzałam dziś bardzo ciekawy filmik o czarnej plamistości róż. Może ktoś potrzebuje rad w tym temacie, to polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlJP-l7dirw

Ewo bardzo dziękuję za ten link. Ciekawe lektura
Dorota123 20:55, 26 cze 2020

Też się podszkoliłam z wiedzy o gnojówkach. Ja robię od dawna, w tym roku wrzucam też skórki z banana do skrzypu. Ja zawsze brałam 1l gnojówki + 9 l wody. Zwykle lałam na ziemię, bo bałam się ewentualnego spalenia roślin.
Ewa777 21:34, 26 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

Ewo bardzo dziękuję za ten link. Ciekawe lektura

Zrobiłam sobie notatkę z tego filmiku.
Ewa777 21:35, 26 cze 2020

Dorota123 napisał(a)
Też się podszkoliłam z wiedzy o gnojówkach. Ja robię od dawna, w tym roku wrzucam też skórki z banana do skrzypu. Ja zawsze brałam 1l gnojówki + 9 l wody. Zwykle lałam na ziemię, bo bałam się ewentualnego spalenia roślin.

Skórki z bananów też mam. To dorzucę Wszystkie skórki z bananów wrzucam do kompostownika, ale kilka wrzucę do gnojówki. A co! Niech roślinki mają
Ewa777 14:32, 27 cze 2020

Dziś od 10.00 miało padać, od 14.00 lać z burzą. Od rana uwijam się w ogrodzie, żeby zrobić jak najwięcej przed deszczem, a tu ciągle lampa. Teraz w prognozach pokazują, ze deszcz będzie o 16.00. Zobaczymy czy się sprawdzi.
Potrzebuję deszczu, bo w ogrodzie sucho.
kasia1 16:00, 27 cze 2020

Ewa, serdecznie dziękuję za pokazanie ogrodu, pięknego, dopieszczonego, różnorodnego, gdzie nie spojrzysz, jest się czym zachwycić Miło mi było Was poznać i dziękuję, że się podzieliliście roślinkami i wiedzą.

Poniższa piękność to oczywiście z Ewy ogrodu.

Ewa777 16:59, 27 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Ewa, serdecznie dziękuję za pokazanie ogrodu, pięknego, dopieszczonego, różnorodnego, gdzie nie spojrzysz, jest się czym zachwycić Miło mi było Was poznać i dziękuję, że się podzieliliście roślinkami i wiedzą.

Poniższa piękność to oczywiście z Ewy ogrodu.

Kasiu, cieszę się, że Cię poznałam. Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie raz, może na jakimś spotkaniu w większym gronie Szkoda, że tak krótko mogłyśmy porozmawiać. Po spotkaniach zawsze jest niedosyt

Gnojówki nadal nie nastawiłam, bo czekam ciągle na ten deszcz, żeby nałapać deszczówki.

Nie wiem, czy będzie padać. Prognozy mówią, że już pada, a u mnie słońce.
Chyba czeka mnie podlewanie.
Anda 17:01, 27 cze 2020

Ewuś, deszczu Ci życzę. U mnie co parę dni ulewa. Mniej niż u innych, ale więcej niż u Ciebie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies