Konwalii na razie nie będę ograniczać. Bardzo powoli się u mnie rozrastają.
Pomysł na ograniczenie ich taśmą bardzo dobry, zwłaszcza, ze u Ciebie się sprawdza.
Stokrotki przesadzę do donic, tak jak radzisz z Kasią.
U mnie w gruncie nie wiem, czy dadzą radę, bo jak nie rozpoznam, to na pewno wypielę
Te stokrotki mnie bardzo zaskakują. Mam zwykłe w trawniku, ale one kwitną z miesiąc, a tu dziewczyny piszą, że pomponowe potrafią kwitnąć całe lato. To dobre wieści
Niezapomniajki też mam. Kwitną bardzo krótko, później łapią u mnie mączniaka, więc szybko po przekwitnięciu wyrywam je z rabat.
Te drobne kwiaty, o których piszesz są bardzo delikatne, ale zachwycają swoim pięknem i często zapachem.
Susza straszna. Powtarza się sytuacja z poprzedniego roku.
Zwierzątka też potrzebują wody. Masz dobre stanowisko, żeby je obserwować
Fajny ma pokrój ta ŚŚ, taki kolumnowy, gdybyś te gałązki które chcesz po owocowaniu wyciąć mogła trochę z korzonkiem odkopać dla mnie? Albo przygiąć jedną kamieniem do ziemi, to się może ukorzeni? Byłabym wdzięczna
W zamian mogę tak zrobić z Lamarcką dla Ciebie.
Za ogrodówki trzymam kciuki, oby już przymrozków nie było.
Też mam konwalie, w trudnych warunkach bo pod brzozą, radzą sobie doskonale i też wędrują
Mirko, nie ma problemu. Moja świdośliwa wypuszcza co jakiś czas odrosty, które za szeroko odchodzą i wtedy je wykopuję. Mam w donicy taki młody egzemplarz z ubiegłego roku. Dobrze przezimowała. Chętnie Ci dam. Nie mam miejsca na drudą świdośliwę, więc Ci podziękuję W zamian wezmę od Ciebie te cebulice, które mi obiecałaś
Bardzo dziwnie zachowuja się niektóre ogrodówki. Słabo ruszaja, mało listków. Podejrzewam brak deszczu. Podlewam, ale to nie to samo.
U Ciebie w lasku, to konwalie powinny być
Dzięki Ewa, mam nadzieję że Twoja ŚŚ nie jest szczepiona, bo jeśli tak to odrosty są z podkładki i już nie będą kolumnowe.
Cebulice czekają w donicy na okazję spotkania
Moje You and Me późno startują, wyglądają gorzej niż te NN. Może zimno je stopuje, może i dobrze, gdyby były przymrozki to jest szansa na uratowanie
Tego nie wiem, czy jest szczepiona. W każdym razie czeka na Ciebie w donicy.
Przy najblizszym spotkaniu wymienimy się
Moje You&Me też wolno startują.
W prognozie dziś mam być deszcz. Czekam na niego bardzo
Dziękuję Zbyszku, za tyle pochwał Dawno Cię nie bylo. Zrobiłes sobie przerwę od forum?
Z berberysu jestem bardzo zadowolona. Nie sprawia żadnych problemów. Wiosna przycinamy elektrycznymi nożycami i to wszystko, jezeli chodzi o zabiegi. Nawet jego lo;ce nie przeszkadzają mi