Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Anda 19:35, 25 lut 2024

Przedwiośnie w pełni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wafel 19:39, 25 lut 2024

Ewo jak już dużo kolorów! U mnie tylko zielone noski z ziemi wystają, ciekawe że u ciebie już kwitną cebulowe.
Makao 20:08, 25 lut 2024

Pięknie. Dużo kolorków już masz
Ewa777 22:41, 25 lut 2024

mirkaka napisał(a)

Witaj Ewo po zimowym śnie
Czy to przylaszczka?? to chyba niemożliwe?
Piękne ciemierniki, ale czosnki już ogromne masz, zawsze tak pięknie Ci kwitną, u mnie same drobne cebule, nie kwitły.
Ewa, mam dla Ciebie odsadzone puszkinie błękitne, te które zawsze Ci się u mnie podobały, może jak będziesz w okolicy przejazdem to wpadnij po nie

Tak, to przylaszczka Wyżej już w rozkwicie
Czosnki ida do góry. Po tygodniu widać dużą różnicę we wzroście.
Bardzo dziękuję, że pamiętałaś o tej puszkinii dla mnie Ja dla Ciebie też mam świdoślwę w donicy. Jak będę jechała w Twoje okolice, to wpadę, chyba że Ty szybciej zajedziesz do mnie w drodze do Nowych Ogrdów. Byłaś tam już w tym roku? Ja jeszcze nie.
Ewa777 22:43, 25 lut 2024

Anda napisał(a)
Przedwiośnie w pełni

Cudnie jest. Bardzo lubię ten czas kiedy przyroda budzi się do życia po zimie
Ewa777 22:45, 25 lut 2024

Wafel napisał(a)
Ewo jak już dużo kolorów! U mnie tylko zielone noski z ziemi wystają, ciekawe że u ciebie już kwitną cebulowe.

Na razie z cebulowych tylko przebiśniegi i iryski. Te bledsze są trochę wcześniejsze od niebieskich i filoetowych.
Te zielone noski niedługo u Ciebie pokażą kolorki
Ewa777 09:14, 26 lut 2024

Makao napisał(a)
Pięknie. Dużo kolorków już masz

Coraz więcej tych kolorków. Już nie mogę doczekać się rozkwitu kolejnych ciemierników. Jest dość ciepło, więc myślę, że to niedługo nastąpi
TAR 10:22, 26 lut 2024

Ewo, pieknie, juz tyle kolorow. My wczoraj tez skonczylismy podcinanie galezi drzewom, za duzo ptakow, gniazda juz buduja, nie bede stresowac. Nawet do karmnikow juz rzadziej zagladaja, tak pospiesznie chwyca zierenko i leca dalej budowac gniazdka. Za to świergot poranny jest obłedny. Żurawie sie nawoluja. Dziecioły wystukuja godowe zaproszenia, kosy spiewaja. Nawet krogulcowe jęki maja klimat. Przyjaemnie jest, moze i ja w koncu do żywych wroce.

Wychodza ożanki od Ciebie. Bardzo sie ciesze, ze sie przyjeły. Mam nadzieje, ze hosty również wyjda, u mnie pewnie pozniej, bo w lesie jeszcze mokro i zimno. No i licze, ze na kawke w tym sezonie do mnie przyjedziesz. Marcowe, kwietniowe i majowe weekendy mam wolne w tym sezonie. A w czerwcu urlop, planuje wyżyc sie kajakowo na Brdzie.
Ewa777 11:08, 26 lut 2024

TAR napisał(a)
Ewo, pieknie, juz tyle kolorow. My wczoraj tez skonczylismy podcinanie galezi drzewom, za duzo ptakow, gniazda juz buduja, nie bede stresowac. Nawet do karmnikow juz rzadziej zagladaja, tak pospiesznie chwyca zierenko i leca dalej budowac gniazdka. Za to świergot poranny jest obłedny. Żurawie sie nawoluja. Dziecioły wystukuja godowe zaproszenia, kosy spiewaja. Nawet krogulcowe jęki maja klimat. Przyjaemnie jest, moze i ja w koncu do żywych wroce.

Wychodza ożanki od Ciebie. Bardzo sie ciesze, ze sie przyjeły. Mam nadzieje, ze hosty również wyjda, u mnie pewnie pozniej, bo w lesie jeszcze mokro i zimno. No i licze, ze na kawke w tym sezonie do mnie przyjedziesz. Marcowe, kwietniowe i majowe weekendy mam wolne w tym sezonie. A w czerwcu urlop, planuje wyżyc sie kajakowo na Brdzie.

U Ciebie to muszą być wspaniałe koncerty ptasie Już to sobie wyobrażam.
Wracaj do żywych, warto się obudzić przy takim śpiewie
Bardzo ciesze się, ze ożanka się przyjęła. Mam nadzieję, że hosty nie będą gorsze.
U mnie też morko na rabatach. To mnie zniechęca do porządków, ale trzeba się za to zabrać, bo wszystko już rusza z ziemi.
Na kawkę wybrałabym się do Ciebie pod koniec kwietnia albo w maju, jak będzie ciepło i kwitnąco
TAR 12:06, 26 lut 2024

super, zapraszam