Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:30, 10 cze 2016

mirkaka napisał(a)

Ha Mirka ma podobną albo taką samą ale nazwy nie zna Ale ta piwonia jest przepiękna Zobaczysz jak się jeszcze rozrośnie to będzie bajka

Z tym rozrastaniem mam problem. Mam tę piwonię ze 3 lata jak nie 4. Nie powinna być już gęstsza? Może trzeba ją jakoś specjalnie traktować? Podpowiedz
Ewa777 22:32, 10 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Mi też bardzo się podoba. Jestem ciekawa jak się rozrośnie
Iwk4 04:51, 11 cze 2016

Sara bernard cudna. To ta, która z jarzmianką duet robi.
LyraBea 09:31, 11 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Z tym rozrastaniem mam problem. Mam tę piwonię ze 3 lata jak nie 4. Nie powinna być już gęstsza? Może trzeba ją jakoś specjalnie traktować? Podpowiedz

Ja też dzięki Ewuni stałam się posiadaczką piwonii. Właśnie Ewuś, co to za odmiana? Jeden z pąków się otworzył, ścięłam go do wazonu i obłędnie mi pachnie w salonie, choć to tylko jeden kwiatek. Przez to, że u Ciebie była w cieniu, zagłuszona przez inne nasadzenia, wybujała bardzo. Dobrze jej przygotowałam ziemię, posadziłam dokładnie na tym samym poziomie, jak rosła u Ciebie. Chociaż liście ma takie trochę wytargane przez wiatr i słońce, to żyje i ma się dobrze. PO cichutku marzę, że nie obraziła się, że przesadzona nie w czas i w przyszłym roku zakwitnie
Ewa777 11:04, 11 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Sara bernard cudna. To ta, która z jarzmianką duet robi.

To mam teraz potwierdzenie

U mnie wczoraj pięknie padało. Nie podlewałam wczoraj i dziś też nie będę
Ewa777 11:07, 11 cze 2016

LyraBea napisał(a)

Ja też dzięki Ewuni stałam się posiadaczką piwonii. Właśnie Ewuś, co to za odmiana? Jeden z pąków się otworzył, ścięłam go do wazonu i obłędnie mi pachnie w salonie, choć to tylko jeden kwiatek. Przez to, że u Ciebie była w cieniu, zagłuszona przez inne nasadzenia, wybujała bardzo. Dobrze jej przygotowałam ziemię, posadziłam dokładnie na tym samym poziomie, jak rosła u Ciebie. Chociaż liście ma takie trochę wytargane przez wiatr i słońce, to żyje i ma się dobrze. PO cichutku marzę, że nie obraziła się, że przesadzona nie w czas i w przyszłym roku zakwitnie

Beatko, ta piwonia nie dość, że rosła zagłuszona przez inne rośliny, to zastanawiam się też, czy nie była posadzona za głęboko. Gdy ją sadziłam nie miałam takiej wiedzy jak dzisiaj. Sprawdź więc, czy nie masz jej za głęboko posadzonej. Niestety nie znam nazwy, ale jak wrzucisz u siebie zdjęcie, to pewnie dziewczyny rozpoznają. U mnie rozszyfrowały raz dwa
Anda 17:44, 11 cze 2016

Piękne masz piwonie Tez mam piwonie Sarah Bernhardt. Twoja wyglada tak samo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Malgosik 23:34, 11 cze 2016

piwonie masz zabójczo piękne
masz jakąś technikę cięcia róży piennych?
bo moja wypuszcza jedne dłuższe a drugie krótsze pędy kwiatowe
przyginałam ją tej zimy do gleby i kopczykowałam

moje Rh starsze piętro też mają takie jak Twoje
Jednak lato było suche i upalne, podlewałam, ale mogło dojść do przesuszenia
miałam też słabsze kwitnienie
GorAna 23:42, 11 cze 2016

Ewciu, nie spędzam dużo czasu na forum i dopiero dzisiaj odwiedzam Twój wątek.
Co za wspaniałe spotkanie miałyście!!!
Super się Was ogląda
Pozdrawiam serdecznie
Gardener27 13:31, 12 cze 2016

Ewo świetne spotkanie i fantastyczni goście
Róże masz każdego roku piękne a te kompozycje w donicach wręcz z katalogu
Mój rh też choruje W tamtym sezonie nie podlewałem w czasie suszy jak należy i teraz mam Trzymam kciuki za Twój okaz