Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 22:41, 19 kwi 2015

Mira napisał(a)

Ale ślicznotki Co rok już je tak będziesz przycinać? Wyglądają tak dostojnie no i robią wrażenie.

Nie wiem, czy będzie potrzeba takiego cięcia jak w zeszłym roku. Może tylko kosmetyczne to była spora praca, bo one wcześniej nigdy nie były cięte. Zobaczymy latem jak trzeba, to będziemy ciachać
Gabrysia_ 08:28, 20 kwi 2015

Piękny ten Dawyck Gold
Długo już go masz?
Pan ma mi przywieźć Dawyck Purple taki na 160/180 wysoki i nie wiem ile będę musiała czekać na przyrost
BusyBee 08:54, 20 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Piękny ten Dawyck Gold
Długo już go masz?
Pan ma mi przywieźć Dawyck Purple taki na 160/180 wysoki i nie wiem ile będę musiała czekać na przyrost

Jaki ładny nowy avatarek

Mój buk ma ze 7 lat. Rocznie przyrasta około 40 cm, więc nie mało. Wybrałam go, bo jest bardzo smukły, a obok idą przewody elektryczne. Bałam się, że bardziej rozłożyste drzewo zacznie za nie zahaczać. Wcześniej rósł tu tulipanowiec- Miał około 8 lat i padł w 2 tygodnie porażony werticiliozą. To było piękne drzewo. Rozważałaś też tulipanowca- już bym go chyba nie posadziła....

Myślę, że Dawyck Purple to będzie dobry wybór- przynajmniej ja na swojego nie narzekam
Ewa777 14:12, 20 kwi 2015

BusyBee napisał(a)
Znalazłam takie zdjęcie z ogrodu z lustrem. czy to grujeczniki? Ich korony zaczynają się dość wysoko....

Z tego co pamiętam, to grujecznik
U mnie dzis piękne słońce i tak ma być cały tydzień Najlepsze jest to, że co dzień o 2 stopnie więcej
BusyBee 15:19, 20 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Z tego co pamiętam, to grujecznik
U mnie dzis piękne słońce i tak ma być cały tydzień Najlepsze jest to, że co dzień o 2 stopnie więcej

Czyli można dostać grujeczniki z kawałkiem pnia
Może trzeba by ich poszukać, bo to piękne i właśnie niewysokie drzewka...

Słoneczko i u mnie się pojawiło...a ja w pracy do nocy
Buziole
Gabrysia_ 21:16, 20 kwi 2015

Kupiłam buka

Wiesz co chyba fajnie by wyglądały u ciebie Nigry na tle szmaragdów...twój buk piękny bordowy,ale ma inny pokrój ,więc chyba bym na Nigry stawiała...ale wiem,że to trudne decyzje
Chyba nie pomogłam
Buziaki
anabuko1 11:20, 21 kwi 2015

Cześć, Kasiu!!
Ale masz piękne hortensje przy tych wysokich tujach
A te trawki to ???
JulkAd 20:55, 21 kwi 2015

Z wiosną nowe plany Kasiu? Ja jeszcze rozpędu nie nabrałam....słonka życzę
BusyBee 07:57, 22 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Cześć, Kasiu!!
Ale masz piękne hortensje przy tych wysokich tujach
A te trawki to ???

Te trawki to bronsita- wtedy jeszcze nie posadzona Takie tam przymiarki.... Zaraz później ją posadziłam, ale nie wiem czy przezimowała, bo na razie nie daje znaku życia Podobnie zresztą jak wiele innych traw u mnie- stipy, miscanty, rozplenice, czy praire fire.....

BusyBee 08:03, 22 kwi 2015

JulkAd napisał(a)
Z wiosną nowe plany Kasiu? Ja jeszcze rozpędu nie nabrałam....słonka życzę

Hej Julcia ja tez jeszcze niewiele zdążyłam zrobić. Zawodowe zobowiązania mnie przytłaczają. Ten tydzień to apogeum jakieś...może być już tylko lepiej

Planujemy nawadnianie na trawniku- prawie sami będziemy to robić. Mój eM przechodzi przyspieszony kurs i pewien pan, który zakłada systemy trochę podpowiada To tak w ramach współpracy, a nie dobrego serca- będzie nam zakładał trawnik

A co do Twojego rozpędu- słoneczko porządnie zaświeci, to zechce Ci się pogrzebać w ogródku
I może na O będziesz częściej zaglądać Czekam niecierpliwie!