Nie wiem, czy będzie potrzeba takiego cięcia jak w zeszłym roku. Może tylko kosmetyczne to była spora praca, bo one wcześniej nigdy nie były cięte. Zobaczymy latem jak trzeba, to będziemy ciachać
Mój buk ma ze 7 lat. Rocznie przyrasta około 40 cm, więc nie mało. Wybrałam go, bo jest bardzo smukły, a obok idą przewody elektryczne. Bałam się, że bardziej rozłożyste drzewo zacznie za nie zahaczać. Wcześniej rósł tu tulipanowiec- Miał około 8 lat i padł w 2 tygodnie porażony werticiliozą. To było piękne drzewo. Rozważałaś też tulipanowca- już bym go chyba nie posadziła....
Myślę, że Dawyck Purple to będzie dobry wybór- przynajmniej ja na swojego nie narzekam
Wiesz co chyba fajnie by wyglądały u ciebie Nigry na tle szmaragdów...twój buk piękny bordowy,ale ma inny pokrój ,więc chyba bym na Nigry stawiała...ale wiem,że to trudne decyzje
Chyba nie pomogłam
Buziaki
Te trawki to bronsita- wtedy jeszcze nie posadzona Takie tam przymiarki.... Zaraz później ją posadziłam, ale nie wiem czy przezimowała, bo na razie nie daje znaku życia Podobnie zresztą jak wiele innych traw u mnie- stipy, miscanty, rozplenice, czy praire fire.....
Hej Julcia ja tez jeszcze niewiele zdążyłam zrobić. Zawodowe zobowiązania mnie przytłaczają. Ten tydzień to apogeum jakieś...może być już tylko lepiej
Planujemy nawadnianie na trawniku- prawie sami będziemy to robić. Mój eM przechodzi przyspieszony kurs i pewien pan, który zakłada systemy trochę podpowiada To tak w ramach współpracy, a nie dobrego serca- będzie nam zakładał trawnik
A co do Twojego rozpędu- słoneczko porządnie zaświeci, to zechce Ci się pogrzebać w ogródku
I może na O będziesz częściej zaglądać Czekam niecierpliwie!