Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

sylwia_slomc... 23:17, 23 lip 2015

Sorry te wymiary jednak w sam raz, na zdjęciach nie widać tego ogromu.
mateuszmichn 23:22, 23 lip 2015

Fajne masz rabatki. Połączenie werbena z jeżówki super, a no i foteczki picco bello, czy jakoś tak
babka 23:36, 23 lip 2015

Z doradztwa w nasadzeniach to ja słaba jestem, raczej się nie przydam ale gdzie masz liliowce bo się pogubiłam ? ( wogóle jak one Ci długo kwitną ? widziałam zdjęcia ze spotkania u Szmitów i tam w pełnym rozkwicie - u mnie chyba w maju, krótko i teraz lipa)
A co to za rozplenica ta ciemna ? Miałam też taka ciemną Rubrum i nie przezimowała, nawet jak ją do pom. gospodarczego dałam
agatanowa 23:39, 23 lip 2015

07_Rene napisał(a)

...

bardzo ładnie, sielsko
KasiazWichro... 05:38, 24 lip 2015

A dziękuję bardz - dostałam namiary. U mnie też w pobliżu mam targ, w poniedziałki, ale ceny raczej nie są konkurencyjne, tylko nie którzy mają ceny niższe niż w szkółkach.
margaretka3 09:29, 24 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Ładna, ale praktycznie nie zimuje...

U Ciebie tyle różności, że połowy nie zapamiętałam
Jakbyś miała za duża mikołajka albo odętki to chętnie przygarnę

Tylko nie w upał

A przyjęły Ci się rosliny ode mnie?

Przyjęły
Dostaniesz, co zechcesz

Reniu, róża mi zakwitła, którą wspólnie kupowałyśmy! Piękna. Zaraz wrzucę u siebie. A ta Twoja róża zakwitła?
rozark 10:02, 24 lip 2015

Reniu trochę ci namieszam

czytają twój opis naszła mnie myśl żeby ta rabatę zrobić tak aby stale coś kwitło i tak masz, ale ja sugeruję przemyśleć coś takiego:

- w każdej kwaterze róże i piwonie, czyli kwatera różowa to Mariatheresa szt 3 i piwonie różowe do tego ostróżki różowe

- kwatera biało żółta czyli Miss Fine 3 szt, piwonia biało kremowa (coś takiego http://www.ogrodnik.sklep.pl/pl/oferta/krzewy-owocowe-niskie/inne-1/piwonia-bia%C5%82o-%C5%BC%C3%B3%C5%82ta-detail ) i do tego niebieska ostóżka

- kwatera biało różowa, Chandos 3 szt, piwonia różowa i jasnoniebieskia ostróżka

- i kwatera czerwono - biało czyli różą Double Delight 3 szt. biało czerwoną piwonią i ostróżkami białymi

i to wszystko w obwódce z szałwii, szałwię dała bym deep blue jest bardziej zwarta, niższa i ma kolor bardziej fioletowy

gdybyś chciała wprowadzić dodatkowe piętro to wtedy można posadzić blisko drzewa Lichtkönigin Lucia, Rosarium Uthersten, Roter Korsar, Schneewittchen

a po drzewie można by puścić powojnik np. Montana lub różę Lykkefund ( jest całkowicie bezobsługowa)

takie rozwiązanie da efekt plamy koloru

buziam
Gardener27 12:31, 24 lip 2015

Witam

Dotarłem wreszcie do Ciebie i co ja tu widzę Moje sielskie klimaty Te rabaty bylinowo różankowe bardzo do mnie przemawiają Gdyby mój ogród nie był już taki dojrzały pewnie bym wszystko pozmieniał na tylko taki styl ale trzeba kochać to co się ma Widzę że niczym nie jestes odgrodzona od pól Zwierzaki niszczą Ci ogród ?
07_Rene 14:02, 24 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Sorry te wymiary jednak w sam raz, na zdjęciach nie widać tego ogromu.

Zdjęcia trochę przekłamują

mateuszmichn napisał(a)
Fajne masz rabatki. Połączenie werbena z jeżówki super, a no i foteczki picco bello, czy jakoś tak

Cieszę się, że się podoba. Planuje przełamać kolor werbeny i jeżówek bielą. Tam są też trawy, ale niestety werbena je przerosła, bo to ich pierwszy sezon w tym miejscu.

babka napisał(a)
Z doradztwa w nasadzeniach to ja słaba jestem, raczej się nie przydam ale gdzie masz liliowce bo się pogubiłam ? ( wogóle jak one Ci długo kwitną ? widziałam zdjęcia ze spotkania u Szmitów i tam w pełnym rozkwicie - u mnie chyba w maju, krótko i teraz lipa)
A co to za rozplenica ta ciemna ? Miałam też taka ciemną Rubrum i nie przezimowała, nawet jak ją do pom. gospodarczego dałam

Liliowce kwitły mi w czerwcu. Teraz zakwitła tylko jedna kępka, nie wiem dlaczego, bo wszystkie mam takie same. To jakies wczesne są
Nie znam odmiany tej rozplenicy. Nie nastawiam się, że przezimuje, choć w ogrodzie dwie ulicy dalej zimuje Chodziło mi tylko o zestawienie kolorystyczne, bo pecherznica lady in red jest podobna.

07_Rene 14:07, 24 lip 2015

agatanowa napisał(a)

bardzo ładnie, sielsko

Cieszę się, że Ci sie podoba. Twój ogród jest dla mnie jednym ze wzorów więc skoro Ci się podoba to znaczy, że idę w dobrym kierunku

KasiazWichrowegoWzgorza napisał(a)
A dziękuję bardz - dostałam namiary. U mnie też w pobliżu mam targ, w poniedziałki, ale ceny raczej nie są konkurencyjne, tylko nie którzy mają ceny niższe niż w szkółkach.

Żeby kupowac na targu trzeba się znać... żeby kota w worku nie kupić Pozdrawiam