Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 23:42, 31 lip 2015

No ale masz wybór Ja "z dziś" nie zaserwuję bo bo ten zestaw był już z wczoraj
babka 11:08, 01 sie 2015

Popatrz na jaki fajny portal trafiła Iwonka ( Od nowa ... na przekór wszystkim)
http://ogrodeus.pl/
Milka 11:24, 01 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Ja myślę o wszystkim równocześnie nawet o tym, co jutro na obiad będzie

Tylko kobiety tak potrafią I co cięłaś końcówki bluszczu? wierzby sa piękne, można je formować
07_Rene 22:27, 01 sie 2015

babka napisał(a)
Popatrz na jaki fajny portal trafiła Iwonka ( Od nowa ... na przekór wszystkim)
http://ogrodeus.pl/

Dzięki Na pewno zajrzę w wolnej chwili.

Dziś robiłam porządek ze stertą drewna poburzowego. Drobne gałązki przepalałam na ognisku. Jeszcze zostało trochę próchna do przepalania.

Takie coś cebulkowego mi zakwitło, ale nie wiem jak się nazywa. Przecudne ma kwiaty.

Margaretko, podpowiedz co to? Już raz mi mówiłas, ale nie zakodowałam...

07_Rene 22:35, 01 sie 2015

Milka napisał(a)

Tylko kobiety tak potrafią I co cięłaś końcówki bluszczu? wierzby sa piękne, można je formować

Tak, ściachałam wszystko... Tak trochę wygląda jakby się miał zabrać

Formowane drzewa nie za bardzo do mnie chyba pasują. Choć jestem zmuszona poprzycinać lipę przy piwniczce. Nie chce, żeby urosła wielka i potem zwaliła się mi na dom... O wierzbach tez już myślałam, ale one są takie wielkie, że musiała bym firmę wynająć. Ciekawe ile to kosztuje? Muszę rozeznać temat.

Pochwalę się walcem zrobionym przez mojego męża W całości samodzielnie Jest dodatkowo obciążony betonowymi bloczkami. Ma za zadanie równać wszelkie nierówności terenu. Powiem, że faktycznie spełnia tę rolę. Może kiedyś zagramy w golfa???

anka_ 22:37, 01 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Takie coś cebulkowego mi zakwitło, ale nie wiem jak się nazywa. Przecudne ma kwiaty.

Tygrysówka?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
07_Rene 22:45, 01 sie 2015

Zostawiam tez rodki do oceny prze Bogdzię... Mam nadzieję, że zajrzy i powie czy przesadzać, czy próbować je hodować w tym miejscu..

Percy Wiseman

Jeden jest ciut w lepszej formie

Drugi jest trochę poprzypalany

Nova Zembla ma więcej cienia i ma juz zawiązane pączki kwiatowe

babka 22:46, 01 sie 2015

Ale sprytne Na golfa się zapisuję

07_Rene napisał(a)

Pochwalę się walcem zrobionym przez mojego męża W całości samodzielnie Jest dodatkowo obciążony betonowymi bloczkami. Ma za zadanie równać wszelkie nierówności terenu. Powiem, że faktycznie spełnia tę rolę. Może kiedyś zagramy w golfa???

Na moim trawniku same góreczki, chyba dżdżownice się psocą a walcowanie mało daje bo wciąż nowe wyłażą.
babka 22:48, 01 sie 2015

Rodki nie wyglądają na odwodnione ? Może gleba za bardzo przepuszczalna ? no i te plamki, to nie grzyb ? Na moim też takie są, daję preparat ale bez skutku
07_Rene 22:50, 01 sie 2015

Tylko nie wiem dlaczego żółkną najstarsze liście we wszystkich rodkach. Kiedyś czytałam, że to normalne, ale nie jestem przekonana....