Nasadzenia w planach bardzo przemyślane. Czy ta metasekwoja będzie miała dość miejsca? Fajnie z drzewami pomyślałaś. Jak widzę, to są rabaty wyspowe w trawniku? Nie oparte o płot/parkan/siatkę?
Duży urok kolorystyczny jest w połączeniu żurawki bordowej i srebrnych kostrzew, stachysa etc.
I Horstmann jest fajny - bardzo mi się podoba.
Gdzieś bym dała jakiś kawałek płotku bukszpanowego, tak dla zaznaczenia jakiegoś elementu rabaty. Dla struktury.
Ja ścięłam swojego, ale nie jest najgorzej, bo widzę, że zaczął już się rozrastać w nowym miejscu
Olu, nie strasz Największe mrozy u mnie bywają w styczniu i lutym, więc mamy trochę czasu
Dlatego chce ją przeciąć, żeby zrobiło się bardziej przytulnie
Sylwio, obejrzałam już niezliczoną liczbę inspiracji, zakończoną dwama kleskami w nasadzeniach. Potrzebuję konkretnych rad dopasowanych do mojego miejsca, ale Magnolia obiecała pomóc, więc może trzecia próba zakończy się sukcesem
Samo jakoś tak wyszło Szkoda, olśniło mnie dopiero jesienią, bo miałabym więcej czasu na realizację
Te rabaty są w trawniku, ale jak już skończę obsadzać grabami w koło, to po bokach też coś zaplanuje
Wiem, że metasekwoja jest wielka, muszę zrobić wizję w terenie i to przemierzyć jeszcze raz.
Horstmanna też bardzo lubię. Połączenie bordo-srebro powtórzyłam jeszcze dalej, tam gdzie mam juki podsadzone kocimiętką
Płotek bukszpanowy?, a nie będzie zbyt formalny? A może przed werbeną?
W tamtym roku też mi się wydawało, że wiem A patrz ile zmieniłam w tym roku
Reniu moja wyobraźnia poszła, jak zobaczyłam to co pokazałaś, twoje tworzenie jest przemyślane i świetnie tera widać całą perspektywę, za bardzo bym nie szła na wyskokość, bo widkoi masz boskie...tylko pojedyncze egzemplarze, a giganteus na tym tle wygląda bosko, czemu chcesz go wyprowadzić?