Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 12:05, 15 lut 2016

raczej nie lubię ich zapachu, ale akurat mam zapchany nos i jestem "nieczuła" więc póki co są
Makao_J 13:30, 15 lut 2016

Niskie są te Twoje hiacynty ale przynajmniej nie musisz ich podpierać. Mi trochę szkoda że moje już przekwitły jak tak patrzę na Twoje świeżo rozwinięte
MirellaB 13:41, 15 lut 2016

Asia wiosna piękna u Ciebie Hiacynty śliczniutkie Nie lubisz ich zapachu?

Moje przekwitają, więc muszę jechać do CO po następne?

Co masz wysiane w wielodoniczkach?
AsiaK_Z 13:54, 15 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Niskie są te Twoje hiacynty ale przynajmniej nie musisz ich podpierać. Mi trochę szkoda że moje już przekwitły jak tak patrzę na Twoje świeżo rozwinięte

Ten najwyższy w razie czego oprze się o pałąk od koszyczka Lubię hiacynty za wygląd, zapach mnie nie powala
AsiaK_Z 14:07, 15 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Asia wiosna piękna u Ciebie Hiacynty śliczniutkie Nie lubisz ich zapachu?

Moje przekwitają, więc muszę jechać do CO po następne?

Co masz wysiane w wielodoniczkach?

Wiosna chociaż w domowym wydaniu w ogrodzie też pewnie coś się dzieje, ale nie byłam teraz i nie wiem Zapach hiacyntów i lilii drażni mnie, choć to takie piękne kwiaty CO też powoli by trzeba powtórzyć, już niedługo pojawią się pewnie jakieś świeżynki

W wielodoniczkach mam rozzplenice moudry, rubrum, hameln. Aaa i zebrinus
Posiałam też ryż ozdobny i na próbę bez stratyfikacji kupną werbenę i lawendę. Druga werbena stratyfikuje się na balkonie od 23 stycznia. Będzie porównanie i nauka na przyszłość

Do posiania czeka jeszcze "przemkowa" rozplenica "no name", ostróżki (choć nad nimi się zastanawiam, bo mam już w ogrodzie) i dzwonki irlandzkie. Trawę pampasową chyba sobie podaruję i nie będę siać

Mam też w wazoniku patyki hortensjowe - prawdopodobnie "Anabella". Piszę prawdopodobnie, bo jak kupiliśmy ogród we wrześniu to hortensje były poobcinane w większości. Mimo to jedna gałązka się uchowała i zdradziła swoje "ja" najpierw kwiat był limonkowy, póżniej biały
pawel_snopek 14:18, 15 lut 2016

Zazdroszczę Przemkowej rozplenicy oraz rubrum nigdzie jej nie dostałem nawet w necie
AsiaK_Z 14:59, 15 lut 2016

Pawle, póki co nie ma co zazdrościć, bo "przemkowa" jeszcze nie posiana, a rubrum hmmm, jeszcze smacznie śpi A jak mi jednak coś urośnie to nasionka masz zapewnione
Sebek 15:02, 15 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Ten najwyższy w razie czego oprze się o pałąk od koszyczka Lubię hiacynty za wygląd, zapach mnie nie powala

Ja je lubię w fazie zielonego pąka, jak rozkwitną już mnie nie powalają

Przemkowa rozplenica to był hit, ale nie mam gdzie tego wcisnąć... No chyba, że do donicy
AsiaK_Z 15:10, 15 lut 2016

U mnie ta rozplenica będzie mega wypełniaczem w tym roku, bo ogród pusty - taka sytuacja
MirellaB 15:46, 15 lut 2016

Odbierz wiadomość