Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 08:06, 06 cze 2016

L00zak napisał(a)
Kleszcza nie zazdroszczę, zmieniasz ogród Asiu coraz bardziej, gratuluję

Trzeba zmienić, ale wizja jest a później znika i jestem znowu w punkcie wyjścia
AsiaK_Z 08:08, 06 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Edit do postu poprzedniego...dziś poprawiłam statystykę kleszczową....czwarty...i to przywieziony z Wawy....kochają mnie te paskudzce...bez wzajemności

A zobacz Miastowy kleszcz, na gapę przejechał z zaciszne miejsce, od razu z ogrodem Mus się czymś pryskać, może pomoże
AsiaK_Z 08:11, 06 cze 2016

gierczusia napisał(a)

Ooooojjj i my mamy duze doswiadczenie z tymi krwiopijcami .. Nasz kot byl po jakis zabezpieczajacych kroplach a mimo to za jednym razem mial na swoim cialku..nooo dosc wydatnym jak na kota, to trzeba przyznac az 17 sztuk !!!! W tym 2 w powiece...

Obserwuj sie , plizzz

To gdzie on siem szlajał, że aż tyle złapał, he? Noo 17 to sporo, przy powiece? niebezpieczne miejsce

Siem obserwujem, siedzem i patrzam w lusterko i patrzam i patrzam i.... o rany, ale ja Hogata jestem
AsiaK_Z 08:23, 06 cze 2016

gierczusia napisał(a)

Mnie moj chlop zakladajacy trawnik polecił starane zalatwie wiele chwastow i trawnik wyglada...dosc przyzwoicie co do nawozu polecam yara mile wg mnie i wielu osob ktore go stosuja i maja wzorcowe trawniki ..nie ma lepszego ciezko go dostac , ale od czego jest intermet

Ps. Metamorfozy zacne , widac juz te zarysy ogrodu...a praca to niewdzieczna..napinkoli siem czlek ,a roboty nie widac , echhhhh
Ps2 mam setki siewek zielonych berberysow erecta..jak reflektujesz , to daj znac nie wyplewie ich wtedy, tylko dla Ciebie podchoduje

Ps3 zawsze mozesz przyjechac pociagiem do Katowic a ja Cie stamtad zbiore ( wiesz o czym mowa )

Buziaki

Eluś Kochana, starane już mam na liście zakupowej, bo kiedys już mi Julcia polecała. A właśnie co z naszą Julcią?
Nawozem ostatnio sypałam, bio... coś tam, szału ni ma, ale też trawnik u mnie na patelni, a podłoże też nie za zbytnie . Ale kupię to co polecasz. Przeca Mikro jest wzorcowy :

Zmiany.... już pisałam wyżej. Jak się napatrzę na Wasze ogrody, to mam wizję i to nie jedną, a jak przyjeżdżam na ogród to... wizje uciekają

Na siewki siem piszem :

A co do przyjazdu... trwają negocjacje

Ściskam mocno
JulkAd 12:41, 07 cze 2016

Boszeeeee ile stron nastukałaś?....i ja mam to wszystko nadrobić?
Buziaki Asiu. Pismo obrazkowe obejrzę, ale już z grubsza widziałam, że z wiosną ruszyłaś z niezłym powerem
AsiaK_Z 14:30, 07 cze 2016

JulkAd napisał(a)
Boszeeeee ile stron nastukałaś?....i ja mam to wszystko nadrobić?
Buziaki Asiu. Pismo obrazkowe obejrzę, ale już z grubsza widziałam, że z wiosną ruszyłaś z niezłym powerem

Julkaaaaaaa! Wreszcie jesteś Kochana! Ja już osiwiałam ze zmartwienia o Ciebie, gdzie Cię wcięło
Gadulstwa u mnie "dużo", nie ma co nadrabiać.
Ale w skrócie: nowa instalacja wodna zrobiona, Gardenia zaliczona, a wraz z nią spotkanie z Ogrodomaniakami. Na wiosnę co chwilę mi jakieś "obce" kwiaty wychodziły (sasanki, full tulipanów, irysy, cebulice, i takie białe, co zapomniałam zapisać ich nazwę). Okazało się, że mam jeszcze parzydło Sumaka wywaliłam, a ten odrasta z niczego. Nowi sąsiedzi działkowi - usunęli u siebie zielone pnącze i zamiast tego zrobili se plastikowe ogrodzenie. W ten sposób wymusili na mnie przesadzenie dwóch pęcherznic. Urobiłam się jak ciołek przy nich, ale dałam radę.
Są posadzone nowe tujki, tfu tfu niech rosną. Żurawki po dzieleniu wszystkie żyją, a buksiki po "dzieleniu" wszystkie padły
A teraz myślę nad kolejnymi zmianami, bo robi mi się misz masz, nad któym nie wiem jak zapanować. Tyle. Teraz możesz tylko obejrzeć obrazki
Rumianka 22:06, 07 cze 2016

O nowy avatarek, ale Asiu zarumieniła Ci się buźka...
AsiaK_Z 22:19, 07 cze 2016

Tak troszkę się zarumieniłam taka zmiana
JulkAd 22:36, 07 cze 2016

Jejuuuniu dzięki bardzo za skrót...świetna jesteś...no to siem urobiłaś na całego...spotkania zazdroszczę.....a buksiki padły te co ukorzeniałaś?...hm?, dziwne? u mnie rosną i nawet dumam co z nimi zrobić bo czas nagli i bidulki za mocno się rozrastają wszerz a miejsca nie mają....to co z Twoimi było nie tak ???

A to idę szukać tych wiosennych obcych niespodzianek

buziole
AsiaK_Z 22:44, 07 cze 2016

No właśnie nie wiem co było nie tak. Ogólnie jakieś dziwna sytuacja, bo nawet we wodzie nie puszczają korzeni. Nie marnieją, ale też nie chcą współpracować. Kupiłam se 10-cio pak za 20 zł