Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 22:47, 08 cze 2016

Warmia napisał(a)

Mocno popadało? U mnie jakby chciało i nie mogło. Trawa znowu będzie cierpieć

W mieście trochę mocniej, a na ogrodzie tyle co kot napłakał. Musiałam siuraka ogrodowego włączyć. A posypany nawóz chyba zaczął działać. Na trawniku mapa świata no bo trochę nie równo rozsypałam
AsiaK_Z 22:50, 08 cze 2016

gierczusia napisał(a)
Patrzę , co to za nowy Czlek a to moja Asienka
U nas żadnej burzy , ani kropelki deszczu, choc jest dosc chlodno zwlaszcza wieczorami a ja teskni za upalem

Buziole gorace

Ela boś Ty gorąca Dziołcha jest wieczory owszem ciut chłodne, żeby posiedzieć, ale spoko jeszcze pewnie będziemy szukać chłodu
Deszczu na ogrodzie jak na lekarstwo, ech życie
Warmia 23:00, 08 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)

W mieście trochę mocniej, a na ogrodzie tyle co kot napłakał. Musiałam siuraka ogrodowego włączyć. A posypany nawóz chyba zaczął działać. Na trawniku mapa świata no bo trochę nie równo rozsypałam

Ty masz plamy od nawozu, a ja mam wyciachany kawał trawnika, bo M zaczął robić miejsce pod basen. Oczami wyobraźni widzę ładny placyk z basenem, ale teraz mam dziurę i przerażone mrówki, które biegają w panice, bo ktoś im świat zburzył
AsiaK_Z 23:02, 08 cze 2016

gierczusia napisał(a)

No to do marketu kupic starane a yare zamawiac w necie zobaczysz różnicę szybko ja tez mam slabe podlożei patelnie caly dzien

Ustal charakter ogrodu..czy bardziej Ciė rajcuje cos ala ogrod angielski..byliny , romantyzm, delikatne kolory..ale wtedy łyso na zime..czy wolisz bardziej geometryczny..uporzadkowany , w liniach...czy klasyczny z odrobina iglakow , traw i bylinowym wypelnieniem...żeby zima nie bylo łyso i wybierz kolory...i trzymaj sie w miare chociaz.... tego

Rob notatki, albo kopiuj zdjecia , ktore Ci sie podobaja i pamietaj ,ze ogrod musi byc spójny i niekoniecznie jak cos podoba Ci sie u kogos , to bedzie Ci sie podobało u Ciebie
A wybor..nalezy do Ciebie
Co do berberysow daj znac i czekam na info co do wyjazdu...

Buziole

Zimą się nie przejmuje, może być łyso, bo mnie tam nie będzie. Czasami wlecę czy wszystko gra.
Muszę dużo poprzesadzać i chyba zacznę już w niedzielę. Chociaż niedzielna praca ...
Wolę linie proste, bo łatwiej się manewruje kosiarką
Też chcę wykorzystać te rośliny co mam, nie wszystkie. Żylistka mam w 3 miejscach, no to jeden idzie do teściowej drugi też już mam na wydaniu. Parzydło sztuk dwie, no i jeszcze kilka powtórek
AsiaK_Z 23:04, 08 cze 2016

JulkAd napisał(a)
U mnie postraszyło tylko i kilka kropel spadło, a niebo czarne za oknem nadal. Buziaki zostawiam.

Jak dojechałam na ogród to już słońce świeciło, i tyle z deszczu
AsiaK_Z 23:08, 08 cze 2016

Warmia napisał(a)

Ty masz plamy od nawozu, a ja mam wyciachany kawał trawnika, bo M zaczął robić miejsce pod basen. Oczami wyobraźni widzę ładny placyk z basenem, ale teraz mam dziurę i przerażone mrówki, które biegają w panice, bo ktoś im świat zburzył

Marta, tyś też odmieniona
A ten placyk będzie z kostki czy robiony tak jak ten pod ławeczkę? Mrówki trochę tępię są prawie wszędzie, jak ślimaki
Warmia 23:12, 08 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Marta, tyś też odmieniona
A ten placyk będzie z kostki czy robiony tak jak ten pod ławeczkę? Mrówki trochę tępię są prawie wszędzie, jak ślimaki

Będzie robiony jak poprzedni. Trzymaj kciuki.
AsiaK_Z 23:14, 08 cze 2016

No to już trzymam i nie puszczam będzie miodzio
Warmia 23:17, 08 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
No to już trzymam i nie puszczam będzie miodzio

Ten placyk to dopiero początek. Ten bok działki praktycznie nie ruszony i trzeba będzie coś wydumać przy tym placyku, ale wszystko po kolei.
Monka 06:12, 09 cze 2016

Asia zmieniłaś avatarka ? czy mam przewidzenia ?