Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Makao_J 22:29, 09 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Oki sama jestem ciekawa co to takiego.
A zawsze jak słyszę "koperek" to przypomina mi się skecz Łowców.B
Mam nadzieję że dobrze podlinkowałam

Dobre, dobre. Obejrzałam
AsiaK_Z 22:32, 09 cze 2016

JulkAd napisał(a)

, uciekam dobranoc

Kolorowych
AsiaK_Z 22:32, 09 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Dobre, dobre. Obejrzałam

Stare, ale jare
Makao_J 22:32, 09 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Wertykulację robimy co roku, jak się da, to nawet dwa razy. Mój eM przejechał wzdłuż, w poprzek i jeszcze raz wzdłuż. Wygrabił wszystko co się dało. Filcu zawsze jest dużo

Najpierw koszenie, później wertykulacja, przy okazji wyrywanie chwastów.

Starane na dwa trzy dni przed koszeniem.... wiem, że pomaga, ale pewnie nie na wszystkie chwasty, które widzę...złapie koniczynę, mlecz i szczawik rożkowaty (o ile go masz) i babkę, ale czy ruszy tego "koperka" (chyba krwawnik w początkowej fazie) nie mam pojęcia...doczytaj może na opakowaniu.

Przeczytałam nazwę i poszłam zobaczyć co mam i okazało się że właśnie Starane. Super.
Na razie jeszcze jeden oprysk Mniszkiem a jak mlecz i koniczyna nie padną to użyję Starane.
Dzięki za przypomnienie.
Makao_J 22:33, 09 cze 2016

Jeśli ten "koperek" to krwawnik to może uda się go powyrywać trochę. Jutro sprawdzę
AnkaW 09:07, 10 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Aniu! Dla ułatwienia, zmagania z obecnym ogrodem są od 51 strony .
Ja ten ogród mam dopiero od września zeszłęgo roku, więc jestem na początku drogi..... cały czas
Trochę już obejrzałam - sporo pracy i bardzo dobre efekty A ile skarbów-niespodzianek na nowej działeczce posiadasz Historia z sąsiadami i ich plastikiem - hm... co nieco do mojej podobna ale mój sąsiad na swojej działce tworzy złomowisko/chwastowisko. Pierwszy pomysł był taki, żeby zasadzić tuje - urosną, zasłonią - sąsiad jednak "sprytny" jest. Jak już wydawało się, że sukces - dorobił piętro na złomie ....
AsiaK_Z 09:33, 10 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Jeśli ten "koperek" to krwawnik to może uda się go powyrywać trochę. Jutro sprawdzę

A jak nam się nie uda go usunąć to będziemy nim handlować
AsiaK_Z 09:37, 10 cze 2016

AnkaW napisał(a)
Trochę już obejrzałam - sporo pracy i bardzo dobre efekty A ile skarbów-niespodzianek na nowej działeczce posiadasz Historia z sąsiadami i ich plastikiem - hm... co nieco do mojej podobna ale mój sąsiad na swojej działce tworzy złomowisko/chwastowisko. Pierwszy pomysł był taki, żeby zasadzić tuje - urosną, zasłonią - sąsiad jednak "sprytny" jest. Jak już wydawało się, że sukces - dorobił piętro na złomie ....

Oj, pracy jeszcze mnóstwo a ci nasi sąsiedzi pomysłowi są. Tylko co oni biorą, że ten ich spryt ujawnia się w takiej formie
Ania, zakładaj swój wątek i pokazuj co tworzysz to swego rodzaju pamiętnik a może i my się czegoś nowego dowiemy od Ciebie
AsiaK_Z 09:39, 10 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Przeczytałam nazwę i poszłam zobaczyć co mam i okazało się że właśnie Starane. Super.
Na razie jeszcze jeden oprysk Mniszkiem a jak mlecz i koniczyna nie padną to użyję Starane.
Dzięki za przypomnienie.

To dzięki Julce
AnkaW 10:07, 10 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Oj, pracy jeszcze mnóstwo a ci nasi sąsiedzi pomysłowi są. Tylko co oni biorą, że ten ich spryt ujawnia się w takiej formie
Ania, zakładaj swój wątek i pokazuj co tworzysz to swego rodzaju pamiętnik a może i my się czegoś nowego dowiemy od Ciebie
nie wiem co biorą ale trzeba tego oficjalnie zabronić Założenie wątku obliguje - a ja strasznie nieczasowa jestem. Poza tym chyba wstyd by mi było za małe postępyWszyscy tu są tacy pracowici, wszystko dopieszczone a ja działam z doskoku. O to co mam to w miarę dbam ale do tej pory (przed O.)działanie ogrodowe wyglądało tak, że jak mi się w "międzyzasie" udawało być w miejscu, gdzie można kupić rośliny to kupowałam co mi w oko wpadło, często po sztuce (bo przecież nie wiem co to i co temu pasuje ale ładne....), potem doczytywałam co to za skarb i wsadzałam, gdzie się dało. Oczywiście część padła, część nie pasuje tam gdzie jest, jest różnorodnie i pstrokato. Po wejściu w O. zaczęłam typować co jest odpowiednie, co mi się podoba i wtedy okazało się ,że w okolicy tych rzeczy nie ma albo nie w takich ilościach jak trzeba. Teraz podchodzę ostrożnie, długo dumam, czytam i ... niewiele się dzieje