Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kindzia 12:18, 13 cze 2017

Ja też kiedy mówiłam, że u mnie w ogrodzie tylko biel, róż i fiolet z niebieskim będzie Do chwili aż nie zobaczyłam u Ewy czerwoniastych jeżówek...i przepadłam. Całą salonową wykopywałam i robiłam w bieli, żółci i czerwieni
AsiaK_Z 15:25, 13 cze 2017

ryska napisał(a)
Też się trzymam tej tonacji, ale pomijam żółć na korzyść bordowego
Dzwonek skupiony ma super kolorek.
Werbena u mnie się też nie wysiała, bo jej na to nie pozwoliłam. Za to siewek kosmosów mam kilka. Też je jakoś bardziej wolę do moich płotków.

Reniu, ta werbena serca nie ma. Dostała pozwolenie i ... tyle. Nie mam ani jednej siewki. Nie płaczę jednak, bo już jestem ugadana na siewki muszę tylko z łopatką podjechać, no i może z doniczkani
U Malej Mi doczytalam, że te dzwonki rozłogami "idą" ale to nawet lepiej, bo już mi się koncepcja zmieniła na plus chyba
AsiaK_Z 15:29, 13 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Ja też kiedy mówiłam, że u mnie w ogrodzie tylko biel, róż i fiolet z niebieskim będzie Do chwili aż nie zobaczyłam u Ewy czerwoniastych jeżówek...i przepadłam. Całą salonową wykopywałam i robiłam w bieli, żółci i czerwieni

Pomijając kolorystykę czerwone jeżówki, te zwykłe, już powoli pojawiają się kwiaty. Są niesamowite Białe ciut gorzej. Z kolei różowe nie pamiętam odmiany, cieniutko mi startują Tak więc czerwonego też mam ciut ciut aaaaaaa no i darowane pelaśki
Makao_J 15:33, 13 cze 2017

U mnie też zwykłe jeżówki już za moment się rozwiną ale białe i reszta kiepsko.

Rok temu kupiłam 6 szt białych i tylko jedna przetrwała zimę. Jestem wkurzona totalnie.
AsiaK_Z 15:37, 13 cze 2017

Makao_J napisał(a)
U mnie też zwykłe jeżówki już za moment się rozwiną ale białe i reszta kiepsko.

Rok temu kupiłam 6 szt białych i tylko jedna przetrwała zimę. Jestem wkurzona totalnie.

Rośliny w tym roku testują naszą cierpliwość Aniu nie denerwuj się Cieszmy się tym co wyrosło, a w razie czego uzupełnimy braki
Makao_J 20:27, 13 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Rośliny w tym roku testują naszą cierpliwość Aniu nie denerwuj się Cieszmy się tym co wyrosło, a w razie czego uzupełnimy braki

Dobrze że choć jedna mi wyrosła. Rozmnożę. Ale kiedy mi to się rozrośnie?
Kacha123 20:40, 13 cze 2017

U mnie ostróżki słabo, z siedmiu została mi jedna i pół
To się choć nacieszę Twoimi.
Widzę, że sezon kwiatowy u Ciebie rozpoczęty Różowa szałwia jest urocza!
Doranma 21:45, 13 cze 2017

Witaj Miło mi, że zajrzałaś.
Widzę, że miłośniczek podstawowego zestawu kolorystycznego romantyków - biel, róż, niebieski i fiolet - jest więcej Jak najbardziej należę do tego grona i podobnie robię wyjątki dla innych barw, np. zółtego, z którym walczyłam wiele lat, by do ogrodu nie wprowadzać, ale skoro on taki ciepły i energetyzujący, to jak mu się oprzeć?
Warmia 21:59, 13 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Ha, ha, tylko ile można uzupełniać te braki Jak tam Asik? Już niedługo wyprawa. Gotowa?
AsiaK_Z 22:38, 13 cze 2017

Kacha123 napisał(a)
U mnie ostróżki słabo, z siedmiu została mi jedna i pół
To się choć nacieszę Twoimi.
Widzę, że sezon kwiatowy u Ciebie rozpoczęty Różowa szałwia jest urocza!

Kasiu zapraszam. Moje ostróżki będę widziała dopiero jutro, ciekawe czy wiatr mi ich nie skosił już mam chyba 5 krzaczków, to mi się sieje w przeciwieństwie do werbeny