Też zwróciłam na nie uwagę, ale one całkiem fajnie wyglądają, gorzej z tym jałowcem....myślisz, że on taki już do zgody kwalifikujący się?....dobrze, ze moje jeszcze nieduże są...
U mnie nawet nie wiem skąd cis sam wyrósł. W tej chwili ma pewno ze 4 lata a wysokość to jakieś 20 cm...próbowałam kulkę zrobić z niego, ale wygląda jak drapichrust
Mam jeszcze dwa cisy, chyba starsza pani je ukorzeniała. Jeden ma z 80 cm a drugi to też takie 20 cm maleństwo.
Co do zgody na wycięcie, szczerze powiedziawszy nie wiem jak to działa w Poznaniu. Np. w Tarnowie Podgórnym k. Poznania ten proces przebiega szybko, a poznańscy urzędnicy niekiedy utrudniają.
Taki cis 80 cm to już fajny okaz...jeszcze nawet do przesdzenia i jeszcze do ukształtowania
Co do zgody....
Spróbuj zadzwonić i się spytać, sąsiadka na wycięcie świerka czekała 3 miesiące...
Witaj Michale u mnie. Bardzo się cieszę z wizyty Nowego Gościa Zapraszam w wolnej chwili.
U mnie prace nie będą tak szybko przebiegały jak u Ciebie (nie mam pomocników - krasnoludków, które w mig wszystko wykonują ), ale powoli będę dążyła do poprawy wyglądu nowego ogrodu. Pracy tyle, że nie wiadomo w co ręcę wetknąć najpierw, ale już coś widać
Pozdrawiam serdecznie