Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 16:37, 18 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Imponujące okazy w palmiarni Wyjazd widzę udany
Działasz coś na nowym gruncie ?

Oj, udał się choć było bardzo gorąco. Chyba milion stopni
A na nowym gruncie trwają prace porządkowe. Jutro będę zajmować się zapuszczonym trawnikiem - wertykulacja, wygrabianie i przygotowanie gruntu na nowy trawnik w miejscu, w którym był warzywnik.
Może się uda pomalować ogrodzenie na froncie, tak żeby nie straszył.

Oprócz tego, kupiłam cebulowe - tulipany, krokusy, czosnki i głowię się gdzie je wetknąć
Gardener27 18:08, 18 wrz 2015

U mnie wczoraj też było rekordowo ciepło jak na wrzesień
O miejsce na cebulowe to się chyba nie musisz martwić Zakupy widziałem
Trawnik w tym roku będzie zakładany ? Nie lepiej na wiosnę
AsiaK_Z 18:15, 18 wrz 2015

Siew będzie na wiosnę, ale mam kogoś komu się nudzi... to niech se kopie może dokopie się do złotego pociągu
Gardener27 18:16, 18 wrz 2015

Hahhah To teraz wiem dlaczego kupiliście tą działkę Spryciula
AsiaK_Z 18:21, 18 wrz 2015

Cholerka, wydało się Teren będzie oczyszczony przynajmniej
olga80 18:58, 18 wrz 2015

fotki ku pokrzepieniu serc
gierczusia 22:22, 18 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Siew będzie na wiosnę, ale mam kogoś komu się nudzi... to niech se kopie może dokopie się do złotego pociągu

... Jak się Temu Komuś nudzi bardzo , to moźe zawsze wpaść pokopać i u mnie ... Coś tam się znajdzie na bank A złoty pociąg...to nie było przypadkiem gdzieś indziej ???

Ściskam mocnooooo

I jeszcze się wrócę do fotek palmiarni bo nie wiem czy to Gliwicka czy inna .. Ale jak byłaś w gliwickiej to czamu do mikro na kawę nie zawiatałaś ???

Edit już doczytałam ,że nie w gliwickiej ... I te 40 dzecek...lojjjj to by się działo w mikro ledwo by się zmieścili
No muszę dodać ,źe bachusik zacny
AsiaK_Z 07:40, 19 wrz 2015

olga80 napisał(a)
fotki ku pokrzepieniu serc

Witaj
Tak, zdjęcia cieszą oko, ale sama palmiarnia, hmm, malutka. To raczej restauracja wśród ogromnych okazów. Przyznam skromnie, że poznańska palmiarnia jest ładniejsza. Roślin więcej, podzielonych wg klimatu itd.
Do samej Zielonej Góry jednak warto jechać, jest bardzo ładnie. Szlak Bachusików, piękne kościoły, wino
AsiaK_Z 07:47, 19 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

... Jak się Temu Komuś nudzi bardzo , to moźe zawsze wpaść pokopać i u mnie ... Coś tam się znajdzie na bank A złoty pociąg...to nie było przypadkiem gdzieś indziej ???

Ściskam mocnooooo

I jeszcze się wrócę do fotek palmiarni bo nie wiem czy to Gliwicka czy inna .. Ale jak byłaś w gliwickiej to czamu do mikro na kawę nie zawiatałaś ???

Edit już doczytałam ,że nie w gliwickiej ... I te 40 dzecek...lojjjj to by się działo w mikro ledwo by się zmieścili
No muszę dodać ,źe bachusik zacny

Oj, to do Gliwic mus jechać i eknąć (czyt. zobaczyć) okazy.
Tym razem jechałam z seniorami . W drodze powrotnej byliśmy jeszcze w Świebodzinie. Niektórzy przecenili swoje możliwości, temperatura też zrobiła swoje. Ja ogólnie jestem z wyjazdu zadowolona
sylwia_slomc... 10:39, 19 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Cis jest zdrowy. W środku nieco pusty, ale widać przyrosty. Nie będzie z nim problemu. Problemem jest na dziś jałowiec mega suchar, łysol w środku i rozkłada się na boki.
Dziś byłam w Zielonej Górze i po drodze przyglądałam się jałowcom. No, te typy tak mają. Spróbuję go przyciąć, wyciąć co jest bee i zobaczymy

Moja pomyłka o jałowcu myślałam, żeby tak zrobić