Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Zana 07:09, 06 lip 2017

A co się szałwiom stało, że na kurację je wysyłasz? Te kulki w nogach (a raczej w jednej nodze) katalpy fajnie wyglądają. Teraz tylko wypełnić.
AsiaK_Z 07:12, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
A co się szałwiom stało, że na kurację je wysyłasz? Te kulki w nogach (a raczej w jednej nodze) katalpy fajnie wyglądają. Teraz tylko wypełnić.

Przekwitły i nie wygladają dobrze. Może jakiś tygrys mi je "załatwia". Marnie wygladają. Jak bede dziś na ogrodzie to je pstryknę
Zana 07:16, 06 lip 2017

Moje ścięłam tak, że wyglądają jakby ich nie było, potworki straszne. Wkurzają mnie takie, ale mam nadzieję że szybko znowu się zazielenią. I na szczęście nie muszę na nie codziennie patrzeć
AsiaK_Z 07:22, 06 lip 2017

Haaa, mnie też to ratuje jednak ogrody "na odległość" nie są takie złe
Warmia 09:47, 06 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)

No z tymi pozostałymi wypełniaczami mam problem Po obu bokach Katalpy, jakieś 3 metry, są trzmieliny na pniu. Mam tam już wsadzone ML za kulkami a przed "ścianą" z tujek. Tymczasowo posadziłam tam irysy. I co dalej? Mam zamiar dołożyć tam molinię. Kolorów mi brakuje i pomysłu.
W przechowalniku mam przetaczniki, liatry, malutkie żurawki, rozplenicę Autumn Magic, berberysy.
Muszę pokombinować

Edit: mam jeszcze szałwie, ale chyba nasza miłość nie przetrwa w tym roku. Idą do "szpitalika" na podleczenie i zobaczymy co dalej z nimi będzie

Szaławia jak przekwitnie to nie wygląda najlepiej. Trzeba ją ściąć i dać jej papu. Powinna jeszcze zakwitnąć, nie zbyt obficie, ale generalnie powtarza kwitnienie. Jakbyś jednak jej nie pokochała to nie wyrzucając, chętnie przygarnę.
AsiaK_Z 10:07, 06 lip 2017

Warmia napisał(a)

Szaławia jak przekwitnie to nie wygląda najlepiej. Trzeba ją ściąć i dać jej papu. Powinna jeszcze zakwitnąć, nie zbyt obficie, ale generalnie powtarza kwitnienie. Jakbyś jednak jej nie pokochała to nie wyrzucając, chętnie przygarnę.

Zestaw 2 for U chyba jej wystarczy daję jej czas do następnego sezonu, jeżeli nie będzie chciała współpracować-zmieni ogród
Warmia 10:18, 06 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Zestaw 2 for U chyba jej wystarczy daję jej czas do następnego sezonu, jeżeli nie będzie chciała współpracować-zmieni ogród

Kindzia 10:32, 06 lip 2017

Tam musisz sobie jeszcze dodać cebulowe, coby Ci wiosną wczesną kwitły i jeżówki, od lipca do mrozów kwiaty będą i kolor
AsiaK_Z 10:40, 06 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Tam musisz sobie jeszcze dodać cebulowe, coby Ci wiosną wczesną kwitły i jeżówki, od lipca do mrozów kwiaty będą i kolor

Cebulowe obowiązkowo, jeżówki testuję. Właśnie się okazało że z 4 białych została mi 1. taka sierota. Czaję się na green jewel.
Za to ta szaleje. Ładnie się rozrosła nie choruje (tfu tfu)

dominika_ 22:31, 06 lip 2017

No proszę jaki ładne ciasteczko, a katalpę jedną też mam, na razie całkiem dobrze sobie radzi