Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

inag 00:25, 26 sie 2015

babka napisał(a)

Torcik miała ! sie nie podzieliła !! ładnie to tak ?? Ale za kawowy dziękuję, z kawy to tylko kawy lubię tak samo jak z czekolady tylko czekoladę

Z łakomstwa zeżarłam pół
ja za kawą wcale nie przepadam ale taka na słodko z bitą śmietaną to co innego... Ten torcik jest też naprawdę super! Polecam i robi się prosto i szybko (nie licząc czasu pieczenia bezy)
beata_m 14:42, 26 sie 2015

babka napisał(a)

Co nie Beciu, zjadłby zjadł

ja to teraz mam brzuch pojemny, ino ze schylaniem coraz ciężej
21:48, 26 sie 2015
babka napisał(a)

Ja często robię bananową kawkę pyhota

Co do ciurkadełka to pierwotnie był pomysł z kamieniem właśnie ale teraz zmieniłam plan na żarno. Tylko takie większe drogie są a ja za dużo mam pomysłów do zrealizowania od zaraz
Twoje jaką formę będzie miało?

Babeczko to też poproszę przepis na bananową
A ciurkadełko u mnie tradycyjne kastą z przewierconym kamieniem,wszystko już jest ale brak czasu.A też i upały mnie zniechęciły bo sama chciałam kopać i zabawić się wpomysłowego Dobromira
W tym roku jeszcze zrobisz ciurkadełko? Chętnie podejrzę
babka 22:50, 26 sie 2015

inag napisał(a)

Z łakomstwa zeżarłam pół
ja za kawą wcale nie przepadam ale taka na słodko z bitą śmietaną to co innego... Ten torcik jest też naprawdę super! Polecam i robi się prosto i szybko (nie licząc czasu pieczenia bezy)

Nie umiem piec bezy, tzn na trzy próby jedna udana więc posiłkuję się gotowcami Tak smaka narobiłyśmy tu, ze chyba na niedzielę zaszaleję z tortem bezowym z malinami i borówkami mmmniam a w przerwach kawa Ani To będzie prawdziwa rozpusta kulinarna
babka 22:50, 26 sie 2015

beata_m napisał(a)

ja to teraz mam brzuch pojemny, ino ze schylaniem coraz ciężej

Spokojne, teraz masz podwójne usprawiedliwienie, korzystaj
babka 22:55, 26 sie 2015

Aniu zaraz podam przepis na kawkę
W tym roku nie dam rady nic już w ogrodzie zrobić z przyczyn dość prozaicznych... kasa ale mam wielką nadzieję, ze w przyszłym uda mi się zrealizować wiekszość z planowanych pomysłów
A coś się tak uparła, ze sama ?
Masz ładny tekst w podpisie, choć sam podpis nie działa.
babka 23:03, 26 sie 2015

Cafe Banana - polecam- jako deser kawowy

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 dojrzałe banany
300ml mleka (bardzo zimnego)
2 łyżeczki cukru (lub wg uznania)
2 gałki lodów waniliowych, śmietankowych lub kawowych ...
bita śmietana do dekoracji

Banany pokroić w plasterki, posypać cukrem i kawą i zmiksować, następnie wlać mleko i miksować dalej. Po uzyskaniu piany dodać lody i ponownie wymieszać.
Podawać w wysokich szklankach. Na wierzch bita śmietana, można dla dekoracji posypać kawą
Na zdrowie
inag 01:28, 27 sie 2015

babka napisał(a)

Nie umiem piec bezy, tzn na trzy próby jedna udana więc posiłkuję się gotowcami

Mi też nigdy nie wychodziły ale z tego przepisu wychodzą zawsze i każdemu Jedyna wada pieczenia bezy jest taka, że zostają żółtka i później kombinuję co z nimi zrobić. Dziś utarte z cukrem zjadły psiaki
jazzy 02:12, 27 sie 2015

babka napisał(a)
Cafe Banana - polecam- jako deser kawowy

Mmmmmmmmmm...
Kuba 04:50, 27 sie 2015

Ale u Ciebie kulinarnke od kilku dni, człowiek od samego czytania głodny się robi

Ja jestem beztalencie kulinarne ale pawlowa mi wychodzi niczego sobie...