Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

beata_m 17:03, 28 sie 2015

o mamo ja red barona poćwiartowałam a tu czytam takie rzeczy ehhh no coż całe życie się człowiek uczy
Kuba 18:02, 28 sie 2015

niestety nie zrozumiałyśmy się
ja miałam na myśli deser pavlova, ale oczywiście spolszczyłam nazwę
ale i tak polecam, ja robię z tego przepisu
http://www.someplacenice.pl/page/4/

hej Babko!!!
babka 20:26, 28 sie 2015

Kasia Siakowa raz się żyje, dzień bez słodyczy jest dniem straconym

Ilonka dzięki za dokształcenie w dziedzinie kulinarnej Nie spotkałam się wcześniej z tym nazewnictwem, wiesz ja baba ze wsi Dzięki za przepisy, będziemy próbować
Zaraz odkopię przepis na tiramisu

Edzia, ja mam The Rairy , właśnie zaczęły ponownie kwitnąć Do prawdziwych róż chyba jeszcze nie dojrzałam

Madziu a za trawką i tatarakiem całkiem dobrze sobie wygląda rozplenica od Ciebie. Ładna kępka się z niej sie zrobiła ale bez pędzelków jeszcze Może za rok pokaże na co ją stać ?

Reniu, Justynko, Beatko
ja też nieświadoma ryzyka podzieliłam rok temu carexy i przeżyły ale w tym roku już się chyba nie odważę, poczekam do wiosny

Ewka nie skumałam, skupiłam się na polewie i tak wyszło, uśmiałam się haaa człowiek jednak całe życie się uczy Dzięki za przepis, ta jesień i zima okażą się chyba zgubne dla mojej wagi,przez to forum zaczynam sobie dogadzać
babka 22:19, 28 sie 2015

inag napisał(a)

Ja też jestem chętna na przepis na tiramisu

A oto on

250g serka mascarpone
3 żółtka
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
2 opakowania biszkoptów
kieliszek likieru migdałowego (polecam Amaretto )
3 łyżki bitej śmietany
3 łyżki mielonej kawy

- 2 łyżki kawy zalać gorącą wodą, wystudzić i wymieszać z likierem
- żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z twarogiem i bitą śmietaną
- biszkopty nasączyć, kłaść warstwami z kremem.
- Posypać pozostałą kawą

Jeśli użyjesz jednego płaskiego naczynia to nie polecam robić podwójnej porcji. Nigdy mi dostatecznie nie stężało, być może za dużo wilgoci ? Jeśli do pucharków to hulaj dusza

PS. mała uwaga - białka dłużej można przechowywać w lodówce więc jako pierwsze wykorzystaj żółtka

smacznego
iwka 22:29, 28 sie 2015

uuu chyba się skuszę
babka 22:39, 28 sie 2015

iwka napisał(a)
uuu chyba się skuszę

szczerze namawiam
babka 22:40, 28 sie 2015

księżyc sprzed chwili

22:42, 28 sie 2015
Jak tu słodko Babeczko u Ciebie..no to żegnaj moja dieto
Co do przesadzania,rozsadzania to chyba wszyscy tak mają i wydaje się to najfajniejsze w całym ogródkowaniu
Przepisy skopiowane
22:43, 28 sie 2015
babka napisał(a)
księżyc sprzed chwili

Fascynujący ten jegomość
iwka 22:51, 28 sie 2015

Phi a myślałam ze to twoja kulka