Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

eda 12:40, 30 sie 2015

babka napisał(a)
Ilonka, jak tam tiramisu, skusiłąś się ? Ja nic ze słodkości nie zrobiłam, czasu mało a i o produktach zapomniałam by kupić tak więc diupa, trzymamy linię dalej

Iwona, Jazzy, Amelia śmiejcie się śmiejcie
Moja kula znów wyszła tak se. Wczoraj było za wcześnie a dziś już za óźno na zdjęcie formy. Poczekam aż porządnie wyschnie, może lepiej będzie wyglądać .. taka z natury, lekko postarzona

Dzięki Pawle dziś przez moment był jeszcze piękniejszy gdy zachodzące słońce go oświetlało. Taka wielka ognista kula, cudowny widok

Renatko jest dokładnie jak mówisz z tymi kamlotami i łopatą. Trochę mnie powstrzymują przed pochopnym działaniem
Księżyc i kule ... coś w tym jest zwłaszcza ta dzisiejsza wygląda jak łysy ze zdjęcia, pełna kraterów i ran
Lub jak po działaniach wojennych

Kuba i jak ??

Edytko taki ze mnie ranny ptaszekz przymusu, jestem raczej nocnym markiem a poranne wstawanie jest dla mnie zawsze bolesne

Dla Ciebie moje The Fairy

ślicznie kwitną jak dla mnie to by wystarczyły nie martw się brakiem innych róż przepiękne som Moje zdechlawe po tych upałach zastanawiam się czy by nie przyciąć tak wystrzeliły i nie mają teraz kwiatków tylko te co małe sadzonki porobiłam kwitną niemrawo....buziaki
eda 12:40, 30 sie 2015

babka napisał(a)
Wrzosowisko - dalekie od pięknych rabat wrzosowych w Magicznych Ogrodach

jest magicznie w świetle słońca
babka 21:34, 30 sie 2015

Ilonka i znów mi smaka narobiłaś na strogonowa mmniam Naprodukowałaś się jak dla wojska ale przynajmniej raz a dobrze Ja robię taką podróbkę strogonowa z mięsa drobiowego. Szybciej jest gotowe

Ewik trzeba sobie życie umilać

Amelko przesadzając wrzosy wiosną na docelowe miejsce wymieszałam glebę z taką do iglaków. One lubią raczej lekką ziemię więc moje piaski idealnie się sprawdziły

Olka dzięki za słowa pochwały ale to u mnie nie przypomina wrzosowiska Magiczne Ogrody zaprezentowała Amelka, popatrz jaki cud:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5776-pogubilam-sie-po-drodze?page=83

Edziu fajnie, ze Ci się podobają moje rabatki i różyczki. Teraz ich kwiatki wyglądają ładnie bo nie są wypłowiałe, zaczynają mnie znów cieszyć
inag 00:33, 31 sie 2015

babka napisał(a)
Ilonka i znów mi smaka narobiłaś na strogonowa mmniam Naprodukowałaś się jak dla wojska ale przynajmniej raz a dobrze Ja robię taką podróbkę strogonowa z mięsa drobiowego. Szybciej jest gotowe

Drób rzeczywiście szybciej ale ja za nim jakoś nie przepadam.. Zawsze robię pół na pół: wołowina - schab. Uwielbiam taki prawdziwy, pikantny, z mnóstwem paryki, pieczarkami, ogórkami kiszonymi, cieniutko pokrojoną cebulą. Jedyny minus jest taki, że nie jest to tanie w przygotowaniu danie i krojenia mnóstwo.
amelia_b 00:42, 31 sie 2015

inag napisał(a)

Drób rzeczywiście szybciej ale ja za nim jakoś nie przepadam.. Zawsze robię pół na pół: wołowina - schab. Uwielbiam taki prawdziwy, pikantny, z mnóstwem paryki, pieczarkami, ogórkami kiszonymi, cieniutko pokrojoną cebulą. Jedyny minus jest taki, że nie jest to tanie w przygotowaniu danie i krojenia mnóstwo.

A ja robię zupę chili mniej krojenia też ostra
inag 00:53, 31 sie 2015

A więcej szczegółów...? Jak to to cuśko się gotuje
waldek727 02:15, 31 sie 2015

babka napisał(a)
Ilonka i znów mi smaka narobiłaś na strogonowa mmniam Ja robię taką podróbkę strogonowa z mięsa drobiowego. Szybciej jest gotowe

Tak to zabrzmiało jak: flaki z boczniaka.
Taka sama pychotka jak Boeuf Stroganow.
Toszka 07:14, 31 sie 2015

do strogonowa (zwłaszcza tego z drobiu) polecam dorzucić 5-6 kardamonów. Potrawa nabiera lekko korzenny, intrygujący, orientalny smak. Krupnik i ogórkowa z kardamonem nabiera zupełnie innego wymiaru
A do pomidorówki i sosu pomidorowego, zwłaszcza bolonese, lazanii polecam kilka kropli, do łyżeczki balsamiko. Ten ocet niebywale podkręca smak pomidorów (pomysł podpatrzyłam z Rodziny Soprano)
07_Rene 09:30, 31 sie 2015

Jak możesz na swoje róże narzekać jak obsypane kwiatami ze wszystkich stron?
Wrzosowisko też niczego sobie....
jazzy 09:58, 31 sie 2015

Do lecza też daję balsamico. Rewela
Macham upalnie