Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 22:18, 24 maj 2016

babka napisał(a)
Juzia, to może zrobić tak jak Mateusz pisał by nie malować od razu, poczekać aą drewno lekko się zestarzeje i wtedy je pociągnąć bezbarwnym ??

Pomyślałam że może zamiast bluszczu, który nie chce się piąć po malowanym tynku puścić pnącą różę albo inne pnącze ??

Nooo. Chyba tak bym zrobiła.

Powojnik?
Zana 22:38, 24 maj 2016

Bardzo mi się podoba ta pergola, razem z tym rozszerzeniem. Na ciurkadełko super miejsce przy gazonie na tle roślinności, będzie romantyczny kącik. Co do koloru podoba mi się tak jak jest i poszłabym za radą Mateusza. Mnie się wydaje, że jasny dobrze się zgrywa z drewnem donic. Ciemny brąz byłby przytłaczający. I żebyś tylko nie malowała czymś co wpada w jakieś żółcie lub pomarańcze!!! Ale to moje zdanie.
babka 22:54, 24 maj 2016

Juzia, Anula to ok, narazie nie będziemy malować, poczekamy aż drewno dojrzeje i wtedy pomyslimy. Żółcieni i pomarańczy będę unikać ale w dobieraniu kolorów to ja jestem cienki bolek i prędzej czy później będę się Was radzić
Cieszę się, że pomysły są zaakceptowane Nie chcę przekombinować ale zależy mi na uzyskaniu możliwie jak nawięcej intymnośći przed wścibskimi spojrzeniami sąsiadów a im więcej załamań tym większa szansa na przysłonienie się.

Juzia do powojników typu clematis jakoś nie pałam, one stosunkowo krótko kwitną i nie pną się aż tak wysoko ??
iwka 23:28, 24 maj 2016

takie załamanie jest super, bardzo mi się podoba

myślałam że chcesz takie skrzydła jak w westernach robić
inag 23:55, 24 maj 2016

Ja też głosuję za tym załamaniem i tym kolorem który jest
Bardzo fajnie to wygląda!
Juzia 08:25, 25 maj 2016

babka napisał(a)

Juzia do powojników typu clematis jakoś nie pałam, one stosunkowo krótko kwitną i nie pną się aż tak wysoko ??

No proszę Cię!
Widziałaś Rubensy Bawarki?????
Ewik 08:46, 25 maj 2016

Pergola super,ją jestem że jasnym kolorem
Konieczki 09:11, 25 maj 2016

Załamanie TAK TAK TAK
07_Rene 09:14, 25 maj 2016

babka napisał(a)

Niektóre do 7-8 metrów dorastają. U mnie na razie nie mają się gdzie wspinać...

Juzia napisał(a)

No proszę Cię!
Widziałaś Rubensy Bawarki?????

Ja widziałam
Wszystkie powojniki górskie raczej sporych rozmiarów.

Tu jest encyklopedia clematisów. Pooglądaj...
beta 09:29, 25 maj 2016

świetna jest ta pergola...i taka własnie załamana podoba mi się bardzo

co do koloru, to wiem co czujesz, bo ja też mam zawsze z tym problem...tak to jest jak się wszystko etapami robi, jak w naszym przypadku

ale tu , na tej Twojej pergoli widziałabym szary...Sylwia właśnie taka super szarością, raczej ciemną, skrzynie warzywne u siebie pomalowała...jak znajdę to pokaże...

lub pod kolor elewacji?
ale jak nie bęziesz przekoana, to faktycznie zostaw tak jak jest