Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

07_Rene 09:31, 23 maj 2016

babka napisał(a)

No właśnie, dużo zieleni a kwiecia jak na lekarstwo. Choć lubię go takim jakim jest to jednak zaczynam tęskonić za bylinami

Nieważne, że mało kwiecia. Ważne, że zieleń soczysta i wszystko zadbane
Nowa donica super się prezentuje.
Nad piwonią też wzdycham... Piękny ma kolor.
Anda 11:25, 23 maj 2016

Donica swietnie wyglada. Ostatnio slyszalam, ze to nie sztuka kwitnacych kwiatow nasadzic, sztuka to liscmi i formami piekne kompozycje tworzyc
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
polinka 11:50, 23 maj 2016

babka napisał(a)
Chyba każda sadzonka osiągnie własciwą wysokość tak czy inaczej ale żeby w międzyczasie ładnie wyglądały to spróbuj je lekko zrównać. Trudno mi doradzać, też mam niewielkie z nią doświadczenia
Donica coraz fajniejsza, wiosną może jakieś tulipanki lub szafirki będą

Świetna donica
mateuszmichn 15:25, 23 maj 2016

Bardzo piękne widoczki, aż chce się usiąść i pooglądać.
Widzę że konstrukcja z belek już jest
Zana 15:35, 23 maj 2016

Anda napisał(a)
Donica swietnie wyglada. Ostatnio slyszalam, ze to nie sztuka kwitnacych kwiatow nasadzic, sztuka to liscmi i formami piekne kompozycje tworzyc

O tak! W pełni się z tym zgadzam! Ale jakie to trudne jest, ha!
beata_m 17:04, 23 maj 2016

babka napisał(a)

Tu raczej nie da się niczym już zaskoczyć ale dziękować za miłe słowa

spokojnie jeszcze się zdziwisz ale wiesz jak nasadzenia wypełnią ładnie donice to myślę, że będzie naprawdę efekt WOW

o i konstrukcję też dojrzałam
Anda 17:07, 23 maj 2016

Zana napisał(a)

Ano niestety, dlatego to taka sztuka jest, którą nie każdy potrafi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 21:31, 23 maj 2016

inag napisał(a)
Piwonie to dla mnie jeden z zapachów dzieciństwa. Jak czuje ich zapach to od razu wydaje mi się, że jestem u dziadków i mam kilka lat. Ona zawsze od sąsiadki dostawała potężne bukiety tych kwiatów. Cały dom pachniał. Fajne to wspomnienia..

O tak, dla mnie również kojarzą się z dzieciństwem. Moja ciocia miała w ogrodzie mnóstwo piwonii. Krzaki były większe odemnie a kwiaty pachnące i ogromne. Za każdym razem gdy widzę te kwiaty przypomina mi się tamten ogród i ja taka mała
babka 21:38, 23 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Nieważne, że mało kwiecia. Ważne, że zieleń soczysta i wszystko zadbane
Nowa donica super się prezentuje.
Nad piwonią też wzdycham... Piękny ma kolor.

Po dzisiejszym ostrym słońcu kolor lekko wypłowiał ale i tak jest piękny, Szkoda, że nie zdążyłam zrobić fotki bo kwiaty pięknie się rozwinęły. Za rok liczę na więcej pąków

Tu, na podwórku jest jako tako odarnięte, gorzej z ogródkiem przed domem. Powinien być reprezentacyjny a jest pożal się boże. Brak koncepcji, rośliny przypadkowe, niezgrane. Istny przechowalinik Obiecuję sobie że kiedyś zrobię tam porządek
babka 21:44, 23 maj 2016

Anda napisał(a)

Zana napisał(a)

Anda napisał(a)

Ano niestety, dlatego to taka sztuka jest, którą nie każdy potrafi.

Dziękuję kobietki
Z tą umiejętnością to jest tak, że to zasługa Waszych pomysłów i sugestii. Ja tylko wsadziłam jak mi podpowaiadałyście Gdyby nie Wasze dobre rady efekt napewno nie byłby taki jak teraz