Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Konieczki 21:57, 21 kwi 2017

Nie chce Cie smucic ale zajrzyj w korzenie zurawek to tez ich przysmak i rozgladaj sie za wrotyczem
Magda70 21:58, 21 kwi 2017

Cyprysiki i inne iglaki usychają od braku światla. To normalne wiec się tym nie stresuj!

Czapeczka gustowna
babka 22:20, 21 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Nie chce Cie smucic ale zajrzyj w korzenie zurawek to tez ich przysmak i rozgladaj sie za wrotyczem

Wiem wiem, jutro im przegląd zrobię
Najgorsze że tych rozchodników to ja trochę mam
babka 22:22, 21 kwi 2017

Magda70 napisał(a)
Cyprysiki i inne iglaki usychają od braku światla. To normalne wiec się tym nie stresuj!

Czapeczka gustowna

Co się hahasz ?

Z braku słońca tak ale brak wody też a one "obudowane" betonem są. Dobra, jednak je wyczyszczę. Wrrrrr....
Magda70 22:25, 21 kwi 2017

babka napisał(a)

Co się hahasz ?

Z braku słońca tak ale brak wody też a one "obudowane" betonem są. Dobra, jednak je wyczyszczę. Wrrrrr....

po winku jestem to się haham

Na opuchlaki to chyba chemię będiesz musiala wytoczyć...masz tego troszkę. Aż żal patrzeć.
jazzy 22:52, 21 kwi 2017

Hejka śliczna kobieto w czapce!
I tak Cię podziwiam, że Ci się chce po pracy i w taki ziąb robić w o. Nie trać wiary. Idzie ciepło, to i humor się poprawi Mnie aktualnie dopadło przesilenie wiosenne i ogólnie wszystko jest na nie...

Robali współczuję
polinka 23:06, 21 kwi 2017

Współczuję opuchalków
Za radą i doświadczeniem Toszki polecam Decis na te dziadostwa. Niszczy opuchlaki ale nie rośliny i wszystko inne pożyteczne z glebie.
Proszę pytać Toszki o szczegóły
beata_m 07:49, 22 kwi 2017

dokładnie zawzięta z Ciebie kobietka wyczyść i na pewno będzie im dużo lepiej, a decyzję zostawisz sobie na przyszly rok
a mojej mamie Pani w ogrodniczym polecila srodek na larwy ... wprawdzie nie bylo napisane strikte na opuchlaki ale lała do ziemi koło różaneczników ile można było i chyba dość pomogło
babka 09:29, 22 kwi 2017

Magda, chemia pójdzie w ruch. A ja gupia wybrałam te dziadostwa z ziemi ale czy wszystkie ? i ot mądra co zrobiłam? posadziłam tam kolejnego rozchodnika.... oj durna ja.
Ale w sumie to one mogą być wszędzie Czytałam, że Madżence ukatrupiły wszystkie bergenie, a ja bergenie mam w pobliżu wczorajszego odkrycia

Jazzy, u mnie huśtawki nastroju to rzecz normalna Ale jak tu się nie dołować kiedy rąk do pracy brak, czasu brak i postępów brak

Dziś znów zimnica ale słońce, w nocy lało.
Szybka kawa i lece

Poli, dzięki za podpowiedź. Odwiedziłam wątek o opuchlakach, muszę zakupić i lać bo szkoda roślin i pracy
A wiesz, że jakieś dwa tygodnie temu w pobliżu tego miejsca ukatrupiłam jednego chodzącego brzydala? Ciekawe ile ja ich u siebie mam

Becia, zawzięta podobno jestem chociaż ja tego u siebie nie widzę. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że traktuję ogród zadaniowo, nie cieszy.
babka 09:44, 22 kwi 2017

Opuchlaki trafiły do stołówki. Mam nadzieję, że smakowały