Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

yolka 21:20, 03 maj 2018

Podobają mi się Twoje donice, ja wciąż w plastiku trzymam kwiaty, muszę to zmienić
babka 21:20, 03 maj 2018

A tak przy okazji pytam kto namówił mnie na róże ?????? Kurna felek, jeszce niedawno lisci nie miały a teraz już całe mnóstwo mszyc oblepia gałązki. Na bukszpanach zresztą też zaatakowała miodówka :/
Z pozytywów: doczekałam się ścianki

Jeszcze góra nad donicą niewykończona ale to w przyszłym sezonie jak będzie można znów tam wejść nie tratując roślin
yolka 21:27, 03 maj 2018

Ja nie! Ścianka super, pewnie będzie tłem, ale dla kogo?
babka 21:28, 03 maj 2018

yolka napisał(a)
Podobają mi się Twoje donice, ja wciąż w plastiku trzymam kwiaty, muszę to zmienić

Wczoraj doszła kolejna. Co roku dokupuję po jednej dwie i jakoś tak się nazbierało Faktem jest, że one nie są zbyt twałe, najlepiej nie sypać bezpośrednio w nie ziemi a traktować jak osłonki bo nasiąkają wigocią i kruszeją. Nie są drogie to i jakość taka sobie.
Twój ogród Jolu kipi roślinami, donice mało isttotne w takiej scenerii
polinka 21:30, 03 maj 2018

Uwielbiam Twoje beleczki!

Olu jeśli chodzi o trawki pod graba to myślę, że ID będą dobre. One należą do wyższych carexów i np. mój psiak w Silvery od czasu do czasu wchodził a ID trorzą taki gęsty, sztywny dywan i nigdy się w niego nie zapędził
ID rozchodzi się rozłogami i o ile na rabacie może to być problemem to u Ciebie dzięki ogranicznikom nie bedziesaz musiała cały czas usuwać rozłogów i fajnie stworzy zielony dywan. Zastanawiam się jeszcze nad jakąś inną trawą pod graba ale chyba nie znam nic tak wytrzymałego jak ID
babka 21:30, 03 maj 2018

yolka napisał(a)
Ja nie! Ścianka super, pewnie będzie tłem, ale dla kogo?

Dla czosnków, potem jeżówek i horki Sama ciekawa jestem jaki to bedzie efekt
babka 21:34, 03 maj 2018

polinka napisał(a)
Uwielbiam Twoje beleczki!

Olu jeśli chodzi o trawki pod graba to myślę, że ID będą dobre. One należą do wyższych carexów i np. mój psiak w Silvery od czasu do czasu wchodził a ID trorzą taki gęsty, sztywny dywan i nigdy się w niego nie zapędził
ID rozchodzi się rozłogami i o ile na rabacie może to być problemem to u Ciebie dzięki ogranicznikom nie bedziesaz musiała cały czas usuwać rozłogów i fajnie stworzy zielony dywan. Zastanawiam się jeszcze nad jakąś inną trawą pod graba ale chyba nie znam nic tak wytrzymałego jak ID

Dzięki za radę Mam ID i widzę, ż napewno psom nie przypada do gustu, wszystkie inne niestety sa objadane.
Silver Sceptre ma piękniejszą barwę, no cóż, szkoda
mrokasia 21:35, 03 maj 2018

Oluś, ja właśnie spod swojego bonsajopodobnego jałowca wykopałam silvery a wsadziłam ID .
babka 22:31, 03 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Oluś, ja właśnie spod swojego bonsajopodobnego jałowca wykopałam silvery a wsadziłam ID .

Jeszcze nad selserią jesienną się zastanawiam ale ona chyba też za delikatna no i nie wiem jak w półcieniu by rosł. Na pełnym słońcu pięknie się sprawuje
Efffa 23:24, 03 maj 2018

babka napisał(a)
A tak przy okazji pytam kto namówił mnie na róże ?????? Kurna felek, jeszce niedawno lisci nie miały a teraz już całe mnóstwo mszyc oblepia gałązki. Na bukszpanach zresztą też zaatakowała miodówka :/
Z pozytywów: doczekałam się ścianki

Jeszcze góra nad donicą niewykończona ale to w przyszłym sezonie jak będzie można znów tam wejść nie tratując roślin

Jaki przytulny zakątek