Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia

nawigatorka 07:56, 09 cze 2015

Limelight za ciasno.ja mam posadzone co 1,6 i liczę ze się za jakiś czas polaczłą Danusia taz gdzieś pisała ze 1/1,5 jeśli mają się zrosnąć. Hameln tez za blisko hortensji- to wielki krzew
jalos 11:18, 09 cze 2015

tak właśnie myślałam, że za ciasno...
Za mały mam ogród a za dużo chciejstw.
Dziś pada, akurat wtedy, kiedy się zmotywowałam i naprawdę zaczęłam grzebać w ziemi.
agam 11:21, 09 cze 2015

Podczytuję po cichutku jak ładnie planujesz swoje rabaty i jakie cudne zakupy ostatnio poczyniłaś, tarasu też nie przemilczę. Gustownie wyszło . Drewniany taras to moje marzenie ....
Wtrącę się do dyskusji na temat rabatki z hortkami. Z doświadczenia wiem że 1m pomiędzy nimi to dobra odległość. Swoje przesadzałam kilka razy . Zostaw więcej miejsca na roślinki przed, hortki się rozrosną i zagłuszą wszystko co przed nimi posadzisz. Zwłaszcza jak chcesz rozplenicę przed nimi posadzić. Rozplenica rok po posadzeniu ma dość duży rozmiar i najładniej wygląda gdy ma przestrzeń i "szczotki" wtedy ładnie się prezentują.
Zaznaczam wątek coby wpadać i podglądać Twoje rewolucje.
edit: jak głęboka jest ta rabata? Przemyślałabym jakieś tło dla tych hortek. .
nawigatorka 14:22, 09 cze 2015

U mnie dzis pięknie pada pewnie tak jak u Ciebie - tylko ja się ciesze bo such straszliwie.

A co do Hortek limek - wkleiłam moje u siebie bys miała pogląd na rozmiary.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=144#post_3
Magda70 14:33, 09 cze 2015

nawigatorka napisał(a)
Limelight za ciasno.ja mam posadzone co 1,6 i liczę ze się za jakiś czas polaczłą Danusia taz gdzieś pisała ze 1/1,5 jeśli mają się zrosnąć. Hameln tez za blisko hortensji- to wielki krzew

Myslę, że wypośrodkuj te hortensje i daj co 120cm.
1.6 chyba jednak za rzadko...długo będziesz czekać na połączenie.
nawigatorka 14:36, 09 cze 2015

Magda70 napisał(a)

Myslę, że wypośrodkuj te hortensje i daj co 120cm.
1.6 chyba jednak za rzadko...długo będziesz czekać na połączenie.

Długo, niedługo - mam miejsce to mam szeroko

Jesli mojej krzewy 2 letnie mają 1,2 średnicy przy silnym cięciu, to przy rozstawie 1,2 juz by się połączyły.
Magda70 14:38, 09 cze 2015

Kurde...co im dajesz jesć?? Ja też mam 3 letnie...posadzone co 1m. i się jeszcze nie stykają.
MirellaB 14:40, 09 cze 2015

Biedny padnięty bluszcz. Mogłaś mi go dać, bym chętnie przygarnęła
nawigatorka 14:44, 09 cze 2015

Magda70 napisał(a)
Kurde...co im dajesz jesć?? Ja też mam 3 letnie...posadzone co 1m. i się jeszcze nie stykają.

poprawka maja 2 lata - pomyłka.
Daje nawóz do hotensji agrecol. A tak ogólnie to luksósów nie mają widziałaś fotki u mnie.
Magda70 14:47, 09 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

poprawka maja 2 lata - pomyłka.
Daje nawóz do hotensji agrecol. A tak ogólnie to luksósów nie mają widziałaś fotki u mnie.

Ta nie mają luksusów...już to widzę ;0