Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » 'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

Basilikum 14:46, 27 paź 2016

Ten aureum mi sie podoba, piekne ma listki
a kolory rzeczywiscie piekne
hanka_andrus 16:40, 27 paź 2016

Janie, dziękuję za czas mi poświęcony.
I choć w temacie są tylko klony,
ja sie z tego bardzo cieszę,
i bądź Pan zadowoliny!
nicol21 17:57, 27 paź 2016

Przyszłam z rewizytą a tu taka wspaniała niespodzianka - nowa porcja zdjęć! Ogród prezentuje się rewelacyjnie!!! Klony odbierają dech o tej porze roku! Sama nie jestem w stanie wybrać tego, który najbardziej mi się podoba!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
bql3 18:54, 27 paź 2016

witam,

Basiu
- witaj w klubie miłośników klonów palmowych to miło że i u Ciebie one na ogrodzie one zagoszczą. Osobiście je każdemu polecam.

IzaBela, Haniu
- kolejne Wasze spacery po herbaciarni i miłe słowa uznania dla klonów.

Ewelina
-w zupełności się z Tobą zgadzam, bo patrząc na te okazy można popaść w oczarowanie spowodowane ich magicznym pięknem wybarwiania jesiennego listków. A przy okazji wrzucę poniżej serię fotek klona palmowego który i u Ciebie gości w ogrodzie - a jest nim Acer palmatum Dissectum 'Seryiu'.
U mnie się wybarwił tak

pozdrawiam
Jan
bql3 19:15, 27 paź 2016

No i co by nie było że tylko klony i klony - to mam tu kilka innych ujęć z herbacianego ogrodu...

ps. następne sesje wrzucę na dniach ale to będą fotki z klonami bo dziś nie ma czasu aby je powklejać ze względu na ich ilość

pozdrawiam
Jan
hanka_andrus 19:39, 27 paź 2016

Te inne ujęcia niż klonowe też mają w sobie coś!
Mixtoorka 21:43, 27 paź 2016

Jeżu jakie piekne. Jesień to jest pora roku klonów. Są fenomenalne. Zachwycające.

Szkoda, że przychodzą przymrozki. U mnie już tej nocy rozebrały połowę listków. Shirasawa jeszcze się trzyma. Moja córka młodsza wołała mnie dziś- mama zobacz twoje kloniki prawie golasy ....

Janie, Twoje zdjęcia są bezcenne bo umnie już pół-golasy dobrze,że mogę napatrzyć się u Ciebie.
Mixtoorka 21:44, 27 paź 2016

I wiesz co właśnie pomyślałam sobie, że za kilka -kilkanaście lat będziesz mieszkał w najpiękniejszym lesie
BasiaLT 22:03, 27 paź 2016

Obłędne fotki, no może ta z pająkiem trochę mniej
bql3 11:45, 30 paź 2016

witam,

U mnie też już lecą listki z klonów na ogrodzie ale nie na wszystkich równomiernie jest kilka odmian co trzymają się jeszcze całkiem dobrze.
Karolina - las jak jak las, ale jakiś mały zagajnik z klonami to będzię z czasem mile oczekiwany przeze mnie widokno a póki co wklejam następną serię złożoną z fotek o tematyce klony palmowe w jesiennym wybarwianiu sie listków:
acer palmatum 'Beni Shishigenge'