Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 13:09, 08 paź 2016

Efffa napisał(a)

Lubię to!
Edyta naprawde odwaliłaś kawał dobrej roboty

I czuję to już w kościach
lindsay80 13:14, 08 paź 2016

Zana napisał(a)
Edytka, przyszłam jeszcze raz w sprawie Melica Cilliata, ale widzę że Iwonka też już była. Trochę mnie męczy, że tak mocno Ci ją odradzam, bo może akurat u Ciebie nie byłaby taka leżąca. U Iwonki wygląda całkiem fajnie. Chciałam napisać, żebyś może jednak zaryzykowała, ale widzę, że już się umawiacie na nasionka.

Aniu, robiłam sobie rozeznanie tej drawy u kilku dziewczyn, które ją mają, w większości przeważały opinie, że w reprezentacyjne miejsce się nie nadaje.
Iwonka będzie mi nasionka maków wysyłać i przy okazji wrzuci też nasiona melicy. Mam zamiar z nią spróbować, ale nie w tym miejscu, gdzie na początku planowałam.
lindsay80 13:16, 08 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Pogoda smutna, zimna i. Nie skłaniająca do pracy w ogrodzie. U Was chyba jeszcze mocniej pada niz u nas?

Mam nadzieje, ze sie troche poprawi za tydzien bo musze tulipany posadzić!

Nie pada już od 3 dni, ale zimno strasznie, ja cebule zostawiam na drugą połowę października, wtedy ma być cieplej.
13:33, 08 paź 2016
lindsay80 napisał(a)

Nie pada już od 3 dni, ale zimno strasznie, ja cebule zostawiam na drugą połowę października, wtedy ma być cieplej.

u mnie ciapie leniwa sobota ogród oglądamy przez okno...robota nie zajac nie ucieknie ...lekko sie spiętrzy ale co tam
lindsay80 17:20, 08 paź 2016

eee_taam napisał(a)

u mnie ciapie leniwa sobota ogród oglądamy przez okno...robota nie zajac nie ucieknie ...lekko sie spiętrzy ale co tam

U mnie podobnie, plany były zamaszyste, ale to ciapanie wszystko zweryfikowało, zamiast pracowitego dnia, zrobił się leniwy dzień, robota musi poczekać
jolanka 17:31, 08 paź 2016

Tez ciapie i mży, okropność, chociaż na pewno roślinom sie to podoba Okno to fajny wynalazek
lindsay80 20:27, 08 paź 2016

jolanka napisał(a)
Tez ciapie i mży, okropność, chociaż na pewno roślinom sie to podoba Okno to fajny wynalazek

ja tam nie mam nic przeciwko jesieni zawiniętej w kocyk z naleweczką, ale tym razem takie siąpienie mnie zdenerwowało, bo jeszcze jest co robić, a trzeba sie zaszyć w czterech ścianach.
Agania 20:48, 08 paź 2016

kupiliśmy w merkecie Point market, mieli w sprzedaży pigwy, wychodziły,3 szt na kg, a nawet trochę więcej, właśnie nastawiliśmy dwie nalewki, ta druga to z przepisu Barbary Krajewskiej, 4 strona z kuchni ogrowowej
Pozdrawiam i polecam
Agania 20:50, 08 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Dla Iwony fotki moich Marikenów tuż po zakupie i dziś

Marikeny piękne, ależ pasują one u Ciebie
lindsay80 20:51, 08 paź 2016

Agania napisał(a)
kupiliśmy w merkecie Point market, mieli w sprzedaży pigwy, wychodziły,3 szt na kg, a nawet trochę więcej, właśnie nastawiliśmy dwie nalewki, ta druga to z przepisu Barbary Krajewskiej, 4 strona z kuchni ogrowowej
Pozdrawiam i polecam

o dziękuję, że mi napisałaś dokładnie gdzie szukać, bo niedawno u Justyny czytałam co napisałaś, ale ilość stron w tym wątku trochę mnie przeraziła