Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:04, 12 paź 2016

Marta napisał(a)

Tak więc do zamrażalki, oki, zakodowałam Moje chłopaki piją, ale to różnie bywa, raz wypiją pół szklanki, innym razem tylko skosztują (młodszy bardziej wybredny jest), a M i córa nawet nie dotkną. Z owocami robię.

no to u mnie podobnie - na rodzinę w tym względzie liczyć nie mogę
lindsay80 11:05, 12 paź 2016

Makusia napisał(a)
Bataty....fajowy pomysł. Wiecie, że nigdy tego nie jadłam ?
No kurcze spróbuje! A kiedy się to to w donicę wsadza? Bo chyba najpierw chciałabym poobserwować jak to w ogóle nad ziemią wygląda

Marta, kup na próbę, bo smak specyficzny, nie każdemu będzie smakować.
Ja wsadziłam w kwietniu, ale to czysty przypadek był, po prostu odkryłam, że gdzieś się jeden batat zapodział w spiżarce i już mu pędy z oczek zaczęły wychodzić
lindsay80 11:08, 12 paź 2016

iwonkap napisał(a)

tak, mały wkrecik do metalu i nic sie 3 sezon nie dzieje

wcześniej mialam na tych rożnych wieszaczkach ale na zewnątrz chyba od zimna odklejały sie i jak w ktorymś kolejnym reniferk stracił nożkę a zając uszy zmieniłam patent

Mirella, jak nie chcesz inwazyjnie to po prostu zaczep żyłkę wokół drzwi, tak jak dziewczyny pokazały na fotkach.
Albo przewieś dwa wianki, na jeden będziesz spoglądać od środka na drugi od zewnątrz, też tak często dziewczyny robią
lindsay80 11:09, 12 paź 2016

eee_taam napisał(a)

jak nie zapomnę do wiosny o batatach to podejme próbe sadzenia

ja w przyszłym roku też wsadzę

A jeszcze gdzieś imbir wsadziłam bo pęd zaczął puszczać, ale nie uchował się, zapomniałam o nim kompletnie, pewnie zgnił.
Filemon24 12:03, 12 paź 2016

trawki z lasu... szok, piękne w życiu bym nie pomyślała, że w lesie takie cuda rosną, szkoda że u mnie w lasach takich nie ma
Elinka 14:51, 12 paź 2016

Witaj Lindsay, makadamia polecila mi zobaczyc u Ciebie zakatek z brzozami, podpowiesz moze mniej wiecek na kTorej stronie szukac zeby szybciej znalezc. Caly watek tez poczytam bo po fragmentach widze ze ciekawie. Ale chcialabym do tych brzoz najpierw dotrzec
Dzieki
MirellaB 15:50, 12 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Jesli Edyta pozwoli kiedys robiłam taką instrukcję

Asia dziękuję. Skopiowałam do moich notatek. Fajny też sposób z haczykiem
lindsay80 17:10, 12 paź 2016

Filemon24 napisał(a)
trawki z lasu... szok, piękne w życiu bym nie pomyślała, że w lesie takie cuda rosną, szkoda że u mnie w lasach takich nie ma

Anita, u Ciebie też na pewno by się coś ciekawego znalazło, ja zaczęłam po prostu uważniej patrzeć na to co mnie otacza i ostatnio takie dziko rosnące poletko moliniowe też odkryłam
lindsay80 17:14, 12 paź 2016

Elinka napisał(a)
Witaj Lindsay, makadamia polecila mi zobaczyc u Ciebie zakatek z brzozami, podpowiesz moze mniej wiecek na kTorej stronie szukac zeby szybciej znalezc. Caly watek tez poczytam bo po fragmentach widze ze ciekawie. Ale chcialabym do tych brzoz najpierw dotrzec
Dzieki

Ta rabata brzozowa sporo osób do mnie sprowadza, zrobię zestawienie fotek jak powstawała i jak się zmienia, bo sama musiałabym szukać gdzie co było, daj mi tylko troszkę czasu
lindsay80 17:14, 12 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Asia dziękuję. Skopiowałam do moich notatek. Fajny też sposób z haczykiem

Na Asię można liczyć, w końcu wiankowaniem zajmuje się na poważnie.