Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 23:27, 15 paź 2016

Sebek napisał(a)
Dla mnie jest tam za płasko... Dorwij mnie jutro Może coś wykoncypujemy

No teraz jest za płasko, brakuje traw przy płocie - jak zlikwiduje okręgi bukszpanowe to za Umbrą będą Miskanty, Artemis też rośnie wielka więc cała tylnia linia będzie wtedy wysoka.
Kostki muszą być prowadzone na 40 -45 cm, bo przy tej wysokości wyglądają ok przy drzewach.
W tej chwili szałwie są ścięte, kwiaty jeżówek w większości też i przez to też wygląda, że jest płasko.
Aggaa 23:28, 15 paź 2016

ten ładniutko wygląda, jest taki jaśniutki i ma raczej cienkie źdźbła??? dobrze widzę?
lindsay80 23:35, 15 paź 2016

Aggaa napisał(a)
troszkę podobnie jak U Reni, może u niej się zainspirujesz?
Kosteczki na ierwszym rysunku fajnie wyglądają

Reni działania popchnęły mnie do tego, żeby jeszcze teraz coś zadziałać u mnie, a nie zostawiać na wiosnę.
A prawda jest taka, że jak tą rabatę robiłam, nie pomyślałam, że kształt obwódek pod drzewami uniemożliwi wiele ruchów.
A już na 27 stronie Asia taki pomysł mi zapodała

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=27

lindsay80 23:37, 15 paź 2016

Aggaa napisał(a)
morrovi wariegata?

tak, dokładna nazwa to Carex Morrovi Variegata, u mnie rośnie w pełnym słońcu i zrobił się taki limonkowy, kilka stron wcześniej wklejałam dużo jego zdjęć dla Reni i pokazywałam jak rośnie u koleżanki, która ma go w cieniu.
Luki 23:39, 15 paź 2016

No płasko raczej nie będzie bo Artemisy ogromne porosną... swoją drogą już się ich obawaiam
Jaka głęboka ta rabata jest, bo doczytałem, że opcja poszerzenia wchodzi w grę.
Rozumiem że chcesz zrobić takie samo powtórzenie na całej długości rabaty bo w takim wypadku nie ma zbyt wiele do kombinowania
Aggaa 23:55, 15 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Reni działania popchnęły mnie do tego, żeby jeszcze teraz coś zadziałać u mnie, a nie zostawiać na wiosnę.
A prawda jest taka, że jak tą rabatę robiłam, nie pomyślałam, że kształt obwódek pod drzewami uniemożliwi wiele ruchów.
A już na 27 stronie Asia taki pomysł mi zapodała

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=27

Mnie też Reni zapał zmobilizował. Jutro mam nadzieję posadzić choć same danici
Ta wersja też jest fajna, ale mi jakoś podoba się gdy róża jest czymś podsadzona.
Aggaa 23:58, 15 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

tak, dokładna nazwa to Carex Morrovi Variegata, u mnie rośnie w pełnym słońcu i zrobił się taki limonkowy, kilka stron wcześniej wklejałam dużo jego zdjęć dla Reni i pokazywałam jak rośnie u koleżanki, która ma go w cieniu.

ja właśnie potrzebuję na słońce U Ciebie wygląda bardzo fajnie. Idę pooglądać wcześniejsze zdjęcia. Zimowała już u Ciebie?
lindsay80 23:58, 15 paź 2016

Luki napisał(a)
No płasko raczej nie będzie bo Artemisy ogromne porosną... swoją drogą już się ich obawaiam
Jaka głęboka ta rabata jest, bo doczytałem, że opcja poszerzenia wchodzi w grę.
Rozumiem że chcesz zrobić takie samo powtórzenie na całej długości rabaty bo w takim wypadku nie ma zbyt wiele do kombinowania

W tej chwili ma 180 cm, te 20 cm więcej już wycyganiłam.
Wiśni jest 8 i przy każdej byłoby to samo.
lindsay80 00:01, 16 paź 2016

Aggaa napisał(a)

Mnie też Reni zapał zmobilizował. Jutro mam nadzieję posadzić choć same danici
Ta wersja też jest fajna, ale mi jakoś podoba się gdy róża jest czymś podsadzona.

Te róże, które ja mam rosną duże, więc miskant za nimi w większości byłby schowany, ale już gdy miskanty będą po bokach róży to jest ok.
lindsay80 00:04, 16 paź 2016

Aggaa napisał(a)

ja właśnie potrzebuję na słońce U Ciebie wygląda bardzo fajnie. Idę pooglądać wcześniejsze zdjęcia. Zimowała już u Ciebie?

Tak zimowała, w 100% przeżyła i do czyszczenia nie było za wiele.

A żebyś miała pełny pogląd jak ta trawa może wyglądać zobacz jeszcze tu u Ewaliny, rośnie w półcieniu.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=53