Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Kacha123 06:20, 11 lis 2016

Dawno nie zaglądałam, a Ty nie próżnujesz! Kostki super, przedpłocie super i plany na nowe drzewa - fiu! fiu!
Kasya 06:48, 11 lis 2016

Kacha123 napisał(a)
Dawno nie zaglądałam, a Ty nie próżnujesz! Kostki super, przedpłocie super i plany na nowe drzewa - fiu! fiu!

Mnie to najbardziej cieszą te drzewa
jolanka 09:17, 11 lis 2016

Umbry wyglądaja u Ciebie super - nawet myslałam czy nie posadzić u siebie ale obawiam się czy w tym moim piachu bedą dobrze rosły.
Widzialam "na zywo" u kogoś, niewiele liści, dlugie gałązki, coś im na pewno brakowało dlatego nieciekawie to wyglądało
Kiedy patrzę u Ciebie to z powrotem zaczynam dumać Na jakim podlożu rosną?
TeresaK 06:51, 12 lis 2016

lindsay80 napisał(a)

Są u mnie zaledwie od półtora roku, tutaj widać jakie były w dniu zakupu.
Edytoko, aż trudno w to uwierzyć. Są powalające. Muszę je mieć
lindsay80 22:36, 13 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Cieszę się ze mrozi, mam nadzieje ze wszystkie liście do soboty opadną , wyzbieram i będzie spokój do wiosny z robota. Czas odpocząć od ogrodu i tez biore chwilowy rozwód z forum

U mnie już drzewa łyse, zima zaatakowała przez weekend, ale to ponoć krótki epizod ma być, oby.

Chcąc nie chcąc ja też ostatnio na forum wpadam na chwilkę i to tylko w swoim wątku poodpowiadać na wpisy, nie wiem kiedy uda mi się wgryźć w wątki, które mam zaznaczone w ulubionych
lindsay80 22:42, 13 lis 2016

Filemon24 napisał(a)
Wszystkie cebulki sadzę bezpośrednio do ziemi, tulipany też a czosnki ponoć odstraszają nornice więc jestem o nie spokojna zresztą tlipanó nigdy mi nornice nie pożarły.
Umbry przepieknie ci sie rozrosły dużo płaciłaś za jedną?

To ja podobnie, wszystko do ziemi.

Za Umbry płaciłam po 140 zł/szt.
lindsay80 22:44, 13 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Różnica bardzo duża, jest progres.

fotki nie kłamią, sami się zdziwiliśmy bo mój eM twierdził, że mało urosły.
lindsay80 22:47, 13 lis 2016

Kacha123 napisał(a)

Z kostkami stanęłam na 5 szt. ta ostatnia musi zostać zrobiona wiosną.
Z drzewami też na razie zastój - grabów Pan nie miał czasu w tym tygodniu wykopać, a jeśli chodzi o świdośliwy to zabiła mnie cena za transport, którą zaoferowano mi na stronie clicktrans 550 zł!
Jeszcze w tym tygodniu pojawia się szansa na ich przewiezienie przez eMa, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
lindsay80 22:49, 13 lis 2016

Kasya napisał(a)

Mnie to najbardziej cieszą te drzewa

Jak zaczną rosnąć na mojej działce to też mnie ucieszą, na razie są z tym problemy, a zima za pasem.
lindsay80 22:54, 13 lis 2016

jolanka napisał(a)
Umbry wyglądaja u Ciebie super - nawet myslałam czy nie posadzić u siebie ale obawiam się czy w tym moim piachu bedą dobrze rosły.
Widzialam "na zywo" u kogoś, niewiele liści, dlugie gałązki, coś im na pewno brakowało dlatego nieciekawie to wyglądało
Kiedy patrzę u Ciebie to z powrotem zaczynam dumać Na jakim podlożu rosną?

Jolu, u mnie rosły w koszmarnych warunkach, nie wiem co się na tym fragmencie działki kiedyś działo, ale jak kopaliśmy dołki pod te wiśnie to trzeba było wiertarki używać, teraz przy okazji przesadzania bukszpanów, tą marną ziemię wymieniliśmy na mieszankę czarnoziemu z kompostem, dodawałam obornik i mączkę bazaltową.