Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

UrsaMaior 20:40, 11 gru 2016

Ładnie Mnie też dekorowanie idzie jak krew z nosa, ale coś tam powoli działam. A róże tradycyjnie zostawiam gołe, niech sobie radzą.
anbu 20:41, 11 gru 2016

lindsay80 napisał(a)
miło, że zaglądacie nawet jak ja rzadko bywam.
Jutro chyba muszę się zmusić do odwiedzenia swojego ogrodu i róże zakopczykować, bo mrozy idą.

Eeee tam Edytko do nas nie dojdą, pewno na północy Polski postraszy i tyle
Kasya 20:48, 11 gru 2016

lindsay80 napisał(a)
miło, że zaglądacie nawet jak ja rzadko bywam.
Jutro chyba muszę się zmusić do odwiedzenia swojego ogrodu i róże zakopczykować, bo mrozy idą.

ja dzisiaj dokonczylam w koszmarnym deszczu kopczykowalam i wczoraj i dzisiaj..masakra
i nic nie okryte, nie dalam rady w ulewie
lindsay80 20:56, 11 gru 2016

eee_taam napisał(a)

w takim razie muszę pogodę prześledzić ... bo ziemia do kopczykowania w sklepie

a zapomniałam ozdoby pochwalić

ja na te potrzeby mam swój własny kompost, a właściwie ciapę kompostową, po dzisiejszych opadach.

Święta w domu już czuć, dzięki tym ozdobom
lindsay80 20:59, 11 gru 2016

UrsaMaior napisał(a)
Ładnie Mnie też dekorowanie idzie jak krew z nosa, ale coś tam powoli działam. A róże tradycyjnie zostawiam gołe, niech sobie radzą.

Och powiem Ci Iza, że w domu to już mam świątecznie, ale światełek podwórkowych to chyba wcale nie będzie, eM mi zmyka na cały tydzień teraz, a takie fajne gwiazdy kupiłam...

Moje róże to jeszcze młodziaki, a poza tym żywopłoty małe przez co wiatr po całym ogrodzie hula, bałabym się o nie
UrsaMaior 21:03, 11 gru 2016

lindsay80 napisał(a)

Och powiem Ci Iza, że w domu to już mam świątecznie, ale światełek podwórkowych to chyba wcale nie będzie, eM mi zmyka na cały tydzień teraz, a takie fajne gwiazdy kupiłam...

Moje róże to jeszcze młodziaki, a poza tym żywopłoty małe przez co wiatr po całym ogrodzie hula, bałabym się o nie

Aaaa lampki zewnętrzne to mam od 2 tygodni chyba, małżonek wieszał jeszcze jak ładnie było A w domu coś się nie możemy zmobilizować...coś tam zrobiłam, jeden wianek, parę gwiazdek, ale bez zapału. Pogoda nie nastraja, strasznie u nas leje i wieje

Co do róż to faktycznie, lepiej zabezpiecz. U mnie wszystko osłonięte drzewami, więc odpuszczam sobie. Do tej pory żadna nie zginęła, choć szczerze mówiąc nie zmartwiłoby mnie to. Mam ich za dużo, zdecydowanie.
lindsay80 21:05, 11 gru 2016

anbu napisał(a)

Eeee tam Edytko do nas nie dojdą, pewno na północy Polski postraszy i tyle

Może i tak będzie, ale przy kilku stopniach mrozu to mi kompost zamarznie bo leży na kupie w ogrodzie, chcąc nie chcąc muszę się za to zabrać.
lindsay80 21:06, 11 gru 2016

Kasya napisał(a)

ja dzisiaj dokonczylam w koszmarnym deszczu kopczykowalam i wczoraj i dzisiaj..masakra
i nic nie okryte, nie dalam rady w ulewie

ja miałam gości w weekend i nic nie zrobiłam, no poza umyciem okien, bo perspektywa mycia w mrozie mnie przerażała.
lindsay80 21:22, 11 gru 2016

UrsaMaior napisał(a)

Aaaa lampki zewnętrzne to mam od 2 tygodni chyba, małżonek wieszał jeszcze jak ładnie było A w domu coś się nie możemy zmobilizować...coś tam zrobiłam, jeden wianek, parę gwiazdek, ale bez zapału. Pogoda nie nastraja, strasznie u nas leje i wieje

Co do róż to faktycznie, lepiej zabezpiecz. U mnie wszystko osłonięte drzewami, więc odpuszczam sobie. Do tej pory żadna nie zginęła, choć szczerze mówiąc nie zmartwiłoby mnie to. Mam ich za dużo, zdecydowanie.

Mój eM koszmarnie nie lubi tej czynności, 2 lata temu wykorzystaliśmy wszystkie świecidełka jakie mieliśmy, bo to był pierwszy rok, gdy mieszkaliśmy, a w zeszłym roku to już eM powiedział, że dookoła domu na rynnach nie wiesza, ja też jakiegoś parcia na to nie mam, więc nie naciskam, zawiesimy na balkonach, bo to proste, nie trzeba z drabiną dookoła domu latać

No właśnie jak ma się tak osłonięty ogród jak Ty to można spać spokojnie.
Wianek z gwiazdkami widziałam, moje klimaty, nawet bardzo podobny pokazywałam po giełdowej wyprawie.
polinka 21:24, 11 gru 2016

lindsay80 napisał(a)
nie mam ostatnio czasu, żeby tu się udzielać, ale w domu coś tam świątecznego już się pojawiło, więc jedną foteczkę wstawię, może przy świetle dziennym cyknę coś jeszcze na dniach.

Bardzo podobają mi się te materiałowe gwiazdeczki! Mega przytulne i ciepłe.