Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:57, 19 wrz 2017

Zakupy cebulek kwiatowych uważam za zakończone - a takie są moje tegoroczne wybory.

Tulipany kupowałam właściwie tylko na jedną, ale dużą rabatę, na której żadnych tulipanów jeszcze nie było.

Taką mieszankę odmian tam zaplanowałam, mam nadzieję, że i kolorystyka i ilość zrobią efekt wow

Na wszystkich innych rabatach nic nie dosadzam, będą tulipany sprzed roku i dwóch lat - okaże się jak będzie z kwitnieniem.

I jeszcze mix pełnych na jedną maleńką rabatę i do tego pojedyncze paczuszki drobnocebulowych i narcyzy, którymi obdarowała mnie koleżanka

Bez czosnków by się nie obyło.

Krzyśki, Purple Sensation i Globemastery kupowałam już w ubiegłym roku, a odmian Miami i White Giant jeszcze nie było w moim ogrodzie.

lindsay80 11:01, 19 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
I wisnia umbra sporo sztuk )

Edit

☆ 12 ?

A teraz się zorientowałam, że o Umbrach myślałam, a wpisałam Nigry

Jola, a Twój zestaw drzew chyba ilościowo bardzo zbliżony, prawda?
lindsay80 11:03, 19 wrz 2017

iwonkap napisał(a)

tak coś mi sie wydawało bo na tych aktualnych zdjęciach jakoś mocno zaczeły byc widoczne Czyli jest szansa przy moich niecałych 8 arach na i tak pokaźną ilość tylko ciagle ustawiam soebie Twoje kadry w cąlosc zeby wyobrazić sibie calkowity ich rozkład, takie puzzle

Wielkość działki masz podobną jak Jola, a ona ma u siebie drzew pewnie podobną ilość co u mnie w dwa razy większym ogrodzie - więc jest to możliwe
lindsay80 11:18, 19 wrz 2017

Niewielkie zmiany ostatnio udało mi się zrealizować w ogrodzie.

Ostatnie kółko bukszpanowe spod Umbry zniknęło - bukszpany poszły na kostkę pod inną umbrą - tutaj wsadzę miskanty ML jak przy wszystkich pozostałych przęsłach ogrodzenia a z przodu niższe trawki.

Gdybym wiedziała jak ciężkie to będzie przedsięwzięcie, to nawet bym się za to nie zabierała, ale jak już zaczęłam w ubiegłym roku, to trzeba było skończyć.

I maleńki fragment trawnika, przeistoczy się w rabatkę - zawsze był problem, żeby ten skrawek podlać, bo wodę mamy zażelazioną i przebarwiała kostkę.

iwonkap 11:22, 19 wrz 2017

Oba ogrody sa w moim topie inspiracyjnym ilościowo - drzewnym cały czas rozkminiam co jak i gdzie posadzić żeby było dobrze
Kasya 11:24, 19 wrz 2017

sliczne widoczki i ogromny porzadek ..jak zwykle
lojalna_ 11:29, 19 wrz 2017

Piękne foty

Na szybko liczone mam 34 sztuki a dojdzie napewno 5 )( w listopadzie

Świerki serbski dodatkowo 11 sztuk i serby dużo nie liczyłam
lindsay80 11:34, 19 wrz 2017

iwonkap napisał(a)
Oba ogrody sa w moim topie inspiracyjnym ilościowo - drzewnym cały czas rozkminiam co jak i gdzie posadzić żeby było dobrze

lepiej dłużej myśleć, niż przesadzać drzewa - tak jak to u mnie bywa

A tej jesieni będziesz jakieś drzewa kupować?
iwonkap 11:37, 19 wrz 2017

lindsay80 napisał(a)

lepiej dłużej myśleć, niż przesadzać drzewa - tak jak to u mnie bywa

A tej jesieni będziesz jakieś drzewa kupować?

Bardzo bym chciała ale wracając do pierwszego zdania chyba poczekam i ząloże skarbonkę celową
lindsay80 11:37, 19 wrz 2017

Kasya napisał(a)
sliczne widoczki i ogromny porzadek ..jak zwykle

U mnie to jest wszystkiego po trochu, ale porządku najmniej - przeważa bałagan
Sebek by Ci mógł powiedzieć coś o tym, bo zdarzyło mu się niedawno przejazdem do mnie wpaść i ogród bez żadnego przygotowania pokazowego zobaczyć