Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lojalna_ 13:41, 23 wrz 2017

Kupiłam trzy jesienią a wiosną nie wypuścił liści niestety.
ren133 13:43, 23 wrz 2017

lindsay80 napisał(a)

Renia, cisy na pniu?

Zawsze mi się marzyło, żeby ich po kilka na tych rabatach wsadzić i pewnie kiedyś tak się stanie - ale drzewa chcę tam nadal mieć, bo powierzchnia rabat jest dosyć spora i bez nich będzie łyso.

Mogłyby być cisy na pniu ... mam dobry namiar od Angeli
A ja sobie wyobraziłam te rabaty już bez drzewa ... widać nie mam wyobraźni A jakie są wymiary tych rabat?
lindsay80 13:46, 23 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

Huron u mnie dość fajnie poszedł w masę nie pokłada się bardzo jestem zadowolona z tego naszego zakupu.

Wiesz przyglądała się bardzo dokładnie fotce to napewno nie jest ta roza. Ale nie rezygnuje kupie tym razem w szkółce która mi polecałas )))

Też mam takie same spostrzeżenia, zakwitł niedawno, ale nawet w tak paskudny i szary dzień jak dziś te kwiatostany biją czerwienią po oczach.

Z tymi szkółkami nigdy nic nie wiadomo - F już dwa razy mi pomyliła odmiany, ale akurat Pashminy właściwe przysłali.
lindsay80 13:49, 23 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Kupiłam trzy jesienią a wiosną nie wypuścił liści niestety.

Można się wkurzyć - u mnie ten buk to pierwsze drzewo, które wypadło.
No i jeszcze jeden serb, ale jego musiał jakiś karczownik podciąć bo wokół były wielkie nory.
anbu 14:02, 23 wrz 2017

Widzę Edytko że też pływacie, u nas leje już chyba z czwarty dzień

Ciekawa dyskusja na temat miskantów, czytam z zainteresowaniem bo też poszukuję czegoś zwiewnego

Mam też Variegatusy, drugi sezon.
Rzeczywiście są ogromne no i u mnie się nie pokładają. Ciekawe od czego to zależy, na razie je lubię
lindsay80 14:14, 23 wrz 2017

ren133 napisał(a)

Mogłyby być cisy na pniu ... mam dobry namiar od Angeli
A ja sobie wyobraziłam te rabaty już bez drzewa ... widać nie mam wyobraźni A jakie są wymiary tych rabat?

Renia, też mam ten namiar, ale ciągle Wielkopolska nie po drodze - może eM kiedyś będzie miał jakąś robotę w pobliżu, to wtedy go wyślę

Te rabaty mają nieregularne kształty - ale w przybliżeniu szeroka na 3,5 m, długa na 8 m.

Taka stara fotka, na niej dobrze widać - przekreślone drzewko to to, które zdechło, a to z zieloną koroną to pierwsza umbra w szpalerze przy ogrodzeniu.

lindsay80 14:31, 23 wrz 2017

anbu napisał(a)
Widzę Edytko że też pływacie, u nas leje już chyba z czwarty dzień

Ciekawa dyskusja na temat miskantów, czytam z zainteresowaniem bo też poszukuję czegoś zwiewnego

Mam też Variegatusy, drugi sezon.
Rzeczywiście są ogromne no i u mnie się nie pokładają. Ciekawe od czego to zależy, na razie je lubię

Z tym deszczem to już jakiś koszmar - dzisiaj weszłam do szklarni, której nie podlewaliśmy od 2 tygodni, a tam woda stoi na wierzchu, normalnie grunt już tak przesiąkł i nawet tam woda podeszła.

Ania, tak wyglądały 16.09.2016 moje Variegatusy - i to był ich drugi sezon.

Ja też dalej je lubię, ale muszę przenieść je w bardziej odpowiednie miejsce i podsadzić tak , żeby się nie kładły.

anbu 14:33, 23 wrz 2017

Edi to zobaczę co będzie w przyszłym roku, może też będę musiała wymienić
Byłam Alicji zmierzyć odległości między drzewami i prawie się utopiłam
14:41, 23 wrz 2017
lindsay80 napisał(a)

Renia, też mam ten namiar, ale ciągle Wielkopolska nie po drodze - może eM kiedyś będzie miał jakąś robotę w pobliżu, to wtedy go wyślę

Te rabaty mają nieregularne kształty - ale w przybliżeniu szeroka na 3,5 m, długa na 8 m.

Taka stara fotka, na niej dobrze widać - przekreślone drzewko to to, które zdechło, a to z zieloną koroną to pierwsza umbra w szpalerze przy ogrodzeniu.

masz takie samo ujecie akutane ? ....coprawda ładnie teren wokól domu wyrównany ...ale jak sobie pomyśle to juz bym nie chciała wrócic do takiego stanu działki
anulajda 14:52, 23 wrz 2017

U mnie też Variegatusy w tym roku się rozłażą i kładą w niektórych miejscach, powoli z nich rezygnuję u siebie.