Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Agania 12:57, 08 lis 2017

Kolorowo masz w listopadzie...słońce dołożyło uroku...bujne hortensje i kolorowe berberysy wyglądają odjazdowo, jaki gatunek miscanta masz na przedpłociu już doczytałam..ach te jego białe wiechy cudne są?

Wszędzie na fotach kwitnie na różowo, wiec mnie to zmyliło?
lindsay80 12:58, 08 lis 2017

Makao_J napisał(a)
Wciąż obłędnie u Ciebie

jak słonko przyświeci to faktycznie jeszcze są fajne widoczki, trawy się super wybarwiły, berberysy, więc nawet listopadowy ogród nie jest ponury.
lindsay80 13:01, 08 lis 2017

AngelikaX napisał(a)
Wczoraj mojej sis pokazywałam Twoje wiśnie (bo tez planuje) i przedpłocie.... bardzo jej się podobało

to miło, mam nadzieję, że będzie pokazywać kolejne etapy tworzenia ogrodu, bo z Twoją pomocą to na pewno powstanie kolejny pokazowy ogród.
Pamiętam tą dostawę cisów do jej ogrodu, będzie się działo, pewnie od wiosny.
lindsay80 13:03, 08 lis 2017

eee_taam napisał(a)
macham Edytko ))

odmachowuję w biegu, jeszcze łapę ostatnie godziny bez deszczu, a w weekend może w końcu nadrobię Wasze wątki, bo wpadam tu jak po ogień.
lindsay80 13:07, 08 lis 2017

Agania napisał(a)
Kolorowo masz w listopadzie...słońce dołożyło uroku...bujne hortensje i kolorowe berberysy wyglądają odjazdowo, jaki gatunek miscanta masz na przedpłociu juz doczytałam..ach te jego białe wiechy cudne są?

Wszędzie na fotach kwitnie na różowo, wiec mnie to zmyliło?

Ten miskant jak zaczyna kwitnąć to jest różowy, ale bardzo szybko zmienia kolor na biały - w jednym i drugim ujęciu jest bardzo fajny, zresztą ja to już mało obiektywna jestem, bo lubię go o każdej porze roku.

Berberysy o tej porze roku są bardzo urokliwe.
malkul 13:11, 08 lis 2017

zmiany zmiany widzę zmiany prawda że to wspaniale jak jakieś dodatkowe ręce do pomocy są nie trzeba się szarpać samemu
lindsay80 13:15, 08 lis 2017

Decyzja zapadła, wiosną zabieram się za rabatę przy kostce.
A że nie ma odwrotu, może świadczyć fakt, że przesadziliśmy pod taras drzewa.
Szczególnie jestem zadowolona z nowej miejscówki buka.
Rohan Obelisk, wygląda przy tarasie kapitalnie, pomysły na obsadzenia już jakieś mam, a przez zimę będę je dopracowywać.

Ciężko to oddać zdjęciem, ale kolory przebarwionego buka, wisni i gracków na tej osi widokowej są mega!

lindsay80 13:18, 08 lis 2017

A z drugiej strony tarasu wylądował wiąz Geisha.

Graceki złapały cudnego pomarańczku.

Monia81 13:19, 08 lis 2017

lindsay80 napisał(a)

Te kilka pogodnych dni mnie uratowało, można w końcu powiedzieć, że się odrobiłam ze wszystkim co trzeba, a nawet kilka nadplanowych rzeczy zostało zrobione, bo miałam pomocnika.

I co Ty z tym zakochaniem poczniesz ?

Edytko no coś muszę począć z tym zakochaniem i chyba trochu zgapię od Ciebie nawet ostatnio Twoje przed płocie pokazywałam eMusiowi, jemu też bardzo się spodobało, tylko muszę pomyśleć co na ten rów puścić, żeby zarosło
lindsay80 13:20, 08 lis 2017

malkul napisał(a)
zmiany zmiany widzę zmiany prawda że to wspaniale jak jakieś dodatkowe ręce do pomocy są nie trzeba się szarpać samemu

Pomoc nie do przecenienia, w dwa dni zrobiliśmy to z czym sama pewnie szarpałabym się przez tydzień

To generalnie był sezon zmian i poprawiania wcześniejszych baboli