Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

mirela 09:42, 22 maj 2018

Witaj w sieci . Chciałam Ci tylko powiedzieć, że właśnie kupiłam cztery rodzaje Hakonechloe w Albamarze: Aureolę, All Gold, Naomi oraz Beni Kaze.
Zachęciłaś mnie .
ps. żurawki już siedzą sobie w cieniu i podnóży rh . Jeszcze raz dziękuję. I dziękuję, ze mogłam zobaczyć Twój piękny ogród . Cudo. Przypomnij mi - jarzmiankę masz z grackami ? MAsz fotkę jak gracki sa już wysokie, dokąd jarzmianka im sięga ?
eVka 09:47, 22 maj 2018

Trawy zachwycające, Twoje przedpłocie musi skupiac uwagę przechodniów, ja bym stała i się gapiła aż bys mnie pogoniła hehe
lindsay80 21:08, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)
Mężne warzywka, rosną dzielnie

Glediczja piękna jest jednak- różne były moje odczucia, co do tej rośliny, miałam dwie, potem jedną, teraz nie mam żadnej, ale jak na nie patrzę (u kogoś ), to zachwycam się ich ażurowością i koronkowością niezmiennie. Do tego ten limonkowy kolorek- cudne są!

Warzywka rosną bo ostatnio warunki do tego mają wyśmienite.

Ja kupiłam glediczje, gdy jeszcze byłam na etapie kupowania wszystkiego co mi wpadnie w oko, ale na szczęście tego zakupu nie żałuję.
lindsay80 21:10, 23 maj 2018

kasja83 napisał(a)
Edytko piękne kadry!!
Moje czosnki-jakby drugi sezon kwitnięcia oceniam miernie-nie wszystkie zakwitły. Krzyśki de facto żadne.

U mnie też pięknie wszystko podlało-teraz ciepełko i liczę, że trawnik szybko się zazieleni

U mnie też nie wszystkie Krzyśki zakwitły, chyba to nie był najlepszy rok dla czosnków, przynajmniej dla tych, które siedzą kolejny sezon w ziemi.
UrsaMaior 21:13, 23 maj 2018

Coś w tym jest Moje pogniły. Wyobrażasz sobie? W moim piachu?
lindsay80 21:13, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)

dlatego właśnie na miejsce świerka wsadze dwie nigry zeby rozbić ta zieleń ...jeszcze ich nie zaczełam szukać ...buka tez wsadze na przodzie rabaty na przeciwko tarasu bedzie dobrze pasował ...bo to linia rabat z kolekcja buków mam tam 3 buki to i 4ty bedzie ok

Fajnie, że już decyzja podjęta.
Jak już wypatrzysz te drzewa to daj znać gdzie można nabyć ładne egzemplarze, bo ja też potrzebuje 2 nigry, a może i dla buka tri-kolor znalazłabym miejsce
lindsay80 21:27, 23 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Faktycznie trawy masz wielkie o tej porze, chyba większych nigdzie nie ma

Nie narzekam, idą jak burza
lindsay80 21:32, 23 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
tez bardzo lubie

lubię takie wiadomości
paulina_ns 21:34, 23 maj 2018

Zdjęcia obejrzałam, oczy nacieszyłam, widzę,że Ty też masz munstead Wood co ktoś wstawia jej zdjęcia kolor kwiatu ma inny i w końcu nie wiem jaki, moja maleńka dwa pąki dopiero ma, ale do kwitnienia im jeszcze daleko, dzisiaj domówiłam drugi krzak liczę,że przyjdzie zapączkowany ślicznie wszystko Ci rośnie, drzewa cudne
lindsay80 21:42, 23 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Glediczja świetna, też na nią będę polować

ja ją lubię, nigdy mi żadnych problemów nie sprawiała, jeśli pasuje Ci do koncepcji ogrodu to polecam.