Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:56, 27 cze 2018

mirela napisał(a)

A dam rade ją jakoś podzielić ? Potrzebowałabym więcej krzaczków a cena widze .. zaporowa dosyć

Te stipy ostatnio u malkul widziałam, zapragnęłam takie mieć i swoje (z bocznej, roboczej rabatki) przesadziłam na nowa rabatę, ale wraz z red baronem w tle z prosem heavy metal i właśnie dumam jakie kwiatki by do nich dosadzić ....

Podzielić to chyba nie, ale jakbyś do ziemi przygięła jakieś pędy to może się ukorzenią - tak mi się udało zrobić z Artemis (choć sprawił to zupełny przypadek), jak się ukorzenią odcinasz i masz nową sadzonkę, ale to trochę trwa.

To Twoje trawiaste zestawienie może być ciekawe - wrzuć fotki.
lindsay80 17:58, 27 cze 2018

estre napisał(a)

Na szczęście bez większych szkód

Deszczu zdecydowanie za mało niestety

Skrzypu u mnie dostatek, chyba się zabiorę za robienie gnojówki Sąsiedzi mnie znienawidzą.

Zadowolona byłaś z zakupów w Floribundzie? W sensie z sadzonek i pakowania. Chciałam wziąć od nich 2-3 róże, ale nie mogę się zdecydować

U mnie też bez szkód, na szczęście.

Co do zakupów we Floribundzie to różnie, kupowałam kilka razy i o ile sadzonki zwykle były ok, to pomyłki im się zdarzały, ale uznawali reklamacje.
lindsay80 18:00, 27 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Fajne zestawienia
Zwłaszcza stipy i latrii.
Taki sam powojnik mandzurski mam. Posadzony przy siatce.

Ten powojnik jest prześliczny już kombinuję gdzie by go wcisnąć
lindsay80 18:09, 27 cze 2018

Makao_J napisał(a)
Fanie wygląda ta liatra i stipa ale również juka pasuje tymi strzelistymi kwiatami.

Miasto ma dobrego ogrodnika, rok temu też fotografowałam to miejsce.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1682#post_7
lindsay80 18:14, 27 cze 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Super wygląda liatra ze stipą !Mam liatry i je uwielbiam, super rosną w tą suszę...

ja też je lubię, tylko u mnie jeszcze nie są dobrze skomponowane, dlatego przyglądam się różnym pomysłom na nie.
lindsay80 18:14, 27 cze 2018

Zana napisał(a)
Kapitalna ta liatra w stipie, oj dało mi to do myślenia.

tak czułam, że ten duet może się podobać
lindsay80 18:16, 27 cze 2018

nawigatorka napisał(a)
Mandżurski tez mam ale czy on az taki będzie?

Ten rośnie już kilka lat, obserwuję go, bo to w okolicy domu mojego brata.
lindsay80 18:20, 27 cze 2018

Iwonka napisał(a)
Edytka, w końcu znalazłam chwilkę i macham do Ciebie Dziękuję za miłe towarzystwo w ogrodach Kapias.

Podziwiam kawał roboty, który wykonałaś w swoim ogrodzie w tak krótkim w sumie czasie. Gdy widzę takie piękne kompozycje, to mam ochotę narodzić się powtórnie i zacząć wszystko od nowa Moja pedantyczna natura kocha takie uporządkowane zakątki. Będę podglądać i kibicować

Iwonka, mi też miło było Cię poznać.
Ja na razie nie mam czasu na buszowanie po wątkach, ale dotrę do Ciebie jak trochę się ogarnę czasowo
Na zmiany nigdy nie jest za późno, ja też ciągle jestem w fazie zmian, także nie przejmuj się, to normalne

Dziękuję za zdjęcia.
lindsay80 18:22, 27 cze 2018

malgol napisał(a)

Witam się u Ciebie i od razu trafiam na takie cudo Po nitce do kłębka i doszłam do tych pomysłowych mebli ogrodowych

Podzieliłabys się na priv kosztami jakie poniosłaś? mój eM twierdzi, że to nie do zrobienia we własnym zakresie a ja mu wyciągam takiego królika z kapeluszajak Twoje meble

Gdzieś to podsumowywałam, odszukam i Ci podeślę.
lindsay80 18:23, 27 cze 2018

AngelikaX napisał(a)
Piękne nasadzenia miejskie, a liatry ze stipami przy takim świetle wyglądają magicznie

Moją uwagę też przyciągnęły, do tego stopnia, że zaparkowałam w pobliżu auto i poszłam fotki pstrykać