Stardust to niski rozchodnik dlatego się chowa w Hameln. Z seslserią może się zgrać.
Ja mam go z kłosownicą i też się chowa w niej. Ech ile to trzeba się nakombinować żeby wszytko pasowało.
też mi się taka jedna trafiła bo kupiłam wiosna kilka ..tylko moje były bez metek ale listki te ładne żólte w paski ...jedna ma kilka zielonych ciemnych listków ...zostawiłam jako atrakcje turystyczna zobacze co pokaze w przyszłym roku
PS. plewic bede po deszczach bo tez zarastaja mi rabaty ...nie chciało mi sie tego robić bo po deszczech chwast jakis na pewno sie pojawi ...wiec po co robic 2x te robote głupiego)
To na pewno nie jest macra.
Mam wrażenie, że to hakonechloa macra 'Albovariegata'. Ona jest niższa od macry, bo ma ok. 45cm. Czysta macra ma tylko jasnozielone liście i jest najwyższa z pomiędzy wszystkich, bo ma min.60cm
kupuję liatry i chyba wsadzę kilka jezówek green eyes (jestem w trakcie podziału).
Nie wiem co z tą liatrą, bo eee... tam piszę, ze kwitnie krótko i nie ma sie co nią zachwycać
Szałwie tez musze ściąć. Ale jedną wykopię, bo mam dwie odmiany - wysoką z jaśniejszymi, fioletowymi kwiatami i ciemną, małą, kompaktową (z albamaru). Tą wielką jak porównam do tej małej i ciemnej to wypada kiepsko. Pójdzie gdzieś na rabatę gdzie jest więcej wielkich roślin. Może do gracka ?