Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:23, 10 sie 2018

Makao_J napisał(a)
Jejku ale masz wielkie hortensje. U mnie w tym roku coś male kwiaty mają.
A trawy u mnie dopiero zbierają się do kwitnęcia a u Ciebie już takie pióra mają. Ze 2 tygodnie szybciej niż u mnie.

Hortensje 4 sezon mają, co rok dorodniejsze, ale Polar Bear jak się kładły po deszczach tak dalej się kładą.

Kwitną mi tylko Kleine Fontanne bo one mają to do siebie że już nawet na początku lipca wypuszczają kwiatostany, zaczynają też Malepartusy.
lindsay80 10:24, 10 sie 2018

Zana napisał(a)

Zdjęcie mega, do katalogu

Co do przedpłocia, to aż dziwne, że nie ma u Ciebie co chwila kolizji drogowych.
Wszystkim się zachwycam, przepiękne ujęcia nam pokazujesz.

też bardzo lubię ujęcia z tego miejsca
lindsay80 10:33, 10 sie 2018

anna_t napisał(a)
Edyta zdjęcie mebli u mnie. Bardzo Ci dziękuję za całą Twoja pomoc w ich realizacji!!

Widziałam, bardzo mi się podobają - fajnie, że miałam swój udział w ich powstawaniu, mam nadzieję, że jesteście zadowoleni i miło się Wam teraz będzie korzystało z tarasu

My zmieniamy blaty w stolikach z betonowych, które okazały się niewypałem, na kompozytowe.
lindsay80 10:48, 10 sie 2018

MirellaB napisał(a)
Wzdycham do każdego zdjęcia - jak pięknie
Podziwiam wszystko. Jeżówki z rozplenicami piękne, przedpłacie, hortki - no wszystko śliczne.
Rośliny nie zmęczone upałem. U mnie spalone od słońca

Mirella, mam jeszcze sporo miejsc, które określiłabym mianem bajzlowników, ciężko idzie ich przemiana, bo my wiecznie czasu nie mamy, a nawet jak mamy to też wolimy odpocząć niż wiecznie tyrać w ogrodzie, bo tak naprawdę przy 15 arach zawsze jest co robić.

W Wielkopolsce ponoć susza tragiczna, przerażające jest to co dzieje się z klimatem.
anbu 10:48, 10 sie 2018

lindsay80 napisał(a)

Miskanty Kleine Fontane - piękna odmiana, zawsze mnie ludzie pytają co to za jedne

No trzeba zakupić, bo są śliczne
Dzięki
lindsay80 10:50, 10 sie 2018

leon60 napisał(a)
przedpłocie powala na kolana !

tylko listonosz ma problem, żeby do skrzynki coś wrzucić bo miskant całkiem ją przysłonił
lindsay80 10:53, 10 sie 2018

Jagodaa napisał(a)
Miskanty już tak mocno kwitną??? Mam przez przypadek jedne kwitnące w bardzo słonecznym miejscu, ale jeszcze nic nie widać .

Pięknie wyglądają .

Kleine Fontane wcześnie zaczynają, chyba pierwsze kwiatostany były już pod koniec czerwca.
Teraz fajne jest to, że po obwodzie wyskakują te kwiatostany tak niżej i robi się efekt strzelającego fajerwerka, szczególnie, że one mają u góry średnicę 1 m.
lindsay80 10:54, 10 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Boszszsz, piękne masz to wszystko....

dla równowagi mam też koszmarki
lindsay80 11:02, 10 sie 2018

beata_m napisał(a)
niesamowicie, jak Ci się udało przed takim upałem wszystkie rośliny ochronić?! Zdjęcia są piękne ... na żywo dopiero musi ogród robić wrażenie

Od początku sierpnia faktycznie upalnie, ale u mnie z upałem przeplatały się solidne opady, podlewanie rabat w tym roku zapuściliśmy tylko 3 razy, trawnik kilka razy więcej.

Z tym na żywo to już tak super nie jest, ale i tak nieźle biorąc pod uwagę jak mało w tym sezonie poświęcam ogrodowi uwagi i czasu.
lindsay80 11:03, 10 sie 2018

BKosimkArt napisał(a)
Matko kochana ale tu jest pięknie!!! Wszędzie, w każdym zakątku!!!
Pozachwycam się jeszcze...

Cieszy mnie, że taki jest odbiór ogrodu