Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

leon60 20:23, 07 sie 2018

przedpłocie powala na kolana !
Jagodaa 21:32, 07 sie 2018

Miskanty już tak mocno kwitną??? Mam przez przypadek jedne kwitnące w bardzo słonecznym miejscu, ale jeszcze nic nie widać .

Pięknie wyglądają .
mrokasia 21:51, 07 sie 2018

Boszszsz, piękne masz to wszystko....
beata_m 07:29, 08 sie 2018

niesamowicie, jak Ci się udało przed takim upałem wszystkie rośliny ochronić?! Zdjęcia są piękne ... na żywo dopiero musi ogród robić wrażenie
BKosimkArt 07:32, 08 sie 2018

Matko kochana ale tu jest pięknie!!! Wszędzie, w każdym zakątku!!!
Pozachwycam się jeszcze...
mirela 09:01, 08 sie 2018

Ale cudowne te miskanty - jaka to odmiana ? Przepieknie....

Ja też jestem w trakcie przebudowy pod brzozami (jak znajdziesz tanie doorenboski daj proszę znać). NA razie zakupiłam seslerię tatrzańską i dumam co do niej "dosztukować". Mam jarzmianek sporo, może je wsadzę ?
Czy paprocie da się przesadzać ? Pewnie jesienią dopiero ?
A hosty - nie będa miały zbyt sucho pod brzozami ? Ziemia tam wyschnięta na wiór niemal.
Co byś mi do tej seslerii poradziła ? Ona dosyć wysoka jest, bez kwiatostanów ma pow. 30 cm.
szemusia 21:55, 08 sie 2018

Wracam do tych obrazków i wracam i napatrzeć się nie mogę...
Pięknie, soczyście, elegancko - mega masz ogród Nic tylko zachwycać się i odpoczywać

Dziewczyny, naprawdę doorenbosy tak wysuszają teren? No załamka normalnie Myślałam, że one nie są takie pijaczki, jak te zwykłe... Marzyłam o takim zakątku jak u Ciebie, z trawami, a tu klops Nie mam nawadniania, więc przyjdzie mi wszystko przesadzać?

lindsay80 09:57, 10 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Nie wiem czy już ujawniałam się u Ciebie ,wydaje mi się ,że nie ale dziś już muszę ,no po prostu muszę! Powaliły mnie widoki z Twojego ogrodu a miejsce jeżówkowo rozplenicowe no po prostu brak słów . Chyba stało się moją inspiracją. O przedpłociu to już nawet nie wspomnę bo to mistrzostwo świata. Wielkie wwwwoooooowwww

Serdecznie dziękuję za takie miłe słowa i cieszę się, że zestawienia z mojego ogrodu mogą być inspiracją
lindsay80 10:04, 10 sie 2018

Iwk4 napisał(a)

Super

Przeczytałam o planach wymiany roślin pod brzozami... Czyli brzozy mocno wysuszają teren wkoło. Szkoda, bo roślinki, które miałaś stanowiły świetne połączenie. Ale te nowe też pieknie się zgrają

W zagajniku zawsze sucho brzozy ciągną wodę na całego.
Mam nadzieję, że nowy look rabaty też będzie fajny.
Oby tylko pogoda pozwoliła na przeróbki, najchętniej to zaczęłabym już pod koniec sierpnia działania.
lindsay80 10:05, 10 sie 2018

Kasya napisał(a)
Przepiekne zawilce oczywiście nie tylko, ale teraz najbardziej zwróciłam na nie uwagę

Białe mi wymarzły ale różowe na szczęście się rozmnożyły, też je lubię, szczególnie odmianę Prinz Heinrich